Wednesday , November 30 2022

Doi ani şi opt luni de închisoare pentru interlopul Daniel Maruseac

Acesta a fost condamnat la această pedeapsă pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Maruseac a primit această pedeapsă după ce a doua zi de Paşti a anului 2012 a fost implicat într-o altercaţie în clubul Ranch

ranch


Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Daniel Maruseac la doi ani şi opt luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de “ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice”. Decizia instanţei sucevene nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Scandalul care ar putea să-l bage la închisoare pe Maruseac s-a consumat în a doua zi de Paşti a anului 2012, în clubul Ranch. Aici, Laurenţiu Florin Mateiciuc se afla la o masă împreună cu un amic de-al său, Florin Slei, de 29 de ani. La un moment dat, aceştia s-au întâlnit cu Daniel Maruseac, Nicolae Robert Morari şi Vasile Ioan Stefanov. Pe fondul unui conflict mai vechi, ce s-a desfăşurat tot în clubul Ranch, în ianuarie 2011, tinerii s-au luat din nou la bătaie. Au început să arunce cu scaune unii în alţii şi să îşi împartă pumni cu nemiluita. A fost o încăierare generală în urma căreia Mateiciuc şi Slei au ajuns la spital. Cel mai rău a încasat-o Slei, care a fost înjunghiat cu un cuţit de către unul dintre combatanţi.
Stefanov, Maruseac şi Morari au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, însă doar primii doi au fost arestaţi preventiv. După ce anchetatorii au vizionat înregistrările video din Ranch au stabilit că de fapt Mateiciuc nu a fost tocmai uşă de biserică, scandalul fiind provocat de către acesta. Astfel, poliţiştii l-au săltat şi pe Mateiciuc de pe patul de spital şi l-au băgat în arest.
După un proces relativ scurt, în luna iulie 2012, bătăuşii din Club Ranch au aflat cât timp vor sta după gratii. Judecătoria Suceava i-a condamnat pe trei dintre inculpaţi la pedepse cuprinse între opt luni şi un an de închisoare. Astfel, instanţa l-a condamnat pe Vasile Ioan Stefanov, de 28 de ani, la zece luni pentru “ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice” şi la două luni pentru “port fără drept a castetului”. Pedepsele au fost contopite, inculpatul urmând să execute zece luni de puşcărie.
“Victima” Laurenţiu Florin Mateiciuc, de 30 de ani, a primit pedeapsa cea mai mare. Fiind trimis în judecată pentru comiterea unei singure infracţiuni, cea de ultraj, Mateiciuc a primit un an de închisoare, cu executare.
Un al treilea individ cercetat în acest dosar, Robert Mihai Morari, de 23 de ani, a scăpat ceva mai ieftin, acesta fiind condamnat la opt luni pentru ultraj şi la două luni pentru port fără drept a castetului. Morari, singurul cercetat în stare de libertate, nu va trebui să-şi petreacă nicio zi în spatele gratiilor fiindcă instanţa a suspendat condiţionat executarea pedepsei, fiind stabilit în acest sens un termen de încercare de doi ani şi opt luni. Totodată, judecătorii au revocat şi măsura luată asupra lui Morari de a nu părăsi localitatea de domiciliu.
De menţionat că cel de-al patrulea individ cercetat în acest dosar, Daniel Maruseac, de 31 de ani, nu şi-a primit încă pedeapsa fiindcă judecătorii au disjuns cauza în cazul său. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …