Thursday , December 1 2022

Doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru un şofer care a încercat să mituiască doi poliţişti

Grigorie Nemciuc a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi conducere a unui vehicul fără permis. Individul, care a fost prins conducând deşi avea permisul de conducere reţinut, este acuzat că le-a promis celor doi poliţişti câte 100 de euro ca să nu-i întocmească dosar penalsentina

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Grigorie Nemciuc, zis „N-am benzină”, la doi ani şi două luni de în­chi­soare cu suspendare, plus o amendă penală de 3.600 de lei pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Decizia magistraţilor suceveni nu este definitivă.

Amintim că la data de 10 august 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Grigorie Nemciuc, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Antico­rupţie Suceava.

Anchetatorii au stabilit faptul că la data de 24 mai 2017, în jurul orei 14.00, agenţii din cadrul Secţiei 14 de Poliţie Rurală Vama, în timp ce patrulau pe DJ 176, au depistat şi oprit în localitatea Vama un autoturism marca Dacia, care se deplasa din direcţia localităţii Frumosu spre Vama.

Poliţiştii l-au identificat pe şofer în persoana lui Grigorie Nemciuc. În urma verificărilor făcute de agenţii de poliţie a reieşit că inculpatul Grigorie Nemciuc are permis de conducere, însă dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice i-a fost suspendat ca urmare a săvârşirii în cursul anului 2016 a unei infracţiuni rutiere, constând în refuzul sau sustragerea de la ­pre­levarea de probe biologice, infracţiunea aflându-se în cercetare la Poliţia Câmpulung Moldovenesc.

In jurul orei 14.20, în timp ce se afla în autospeciala Secţiei de Poliţie Rurală Vama, fiind dus pentru cercetări spre Secţia de Poliţie, Grigorie Nemciuc a promis agenţilor de poliţie care îl însoţeau pentru cercetări că le va oferi o sumă de bani – respectiv câte 100 de euro pentru fie­care – pentru ca poliţiştii să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu-i întoc­meas­că dosar penal, precum şi să nu ia vreo altă măsură legală, după ce fusese depistat şi oprit în trafic de aceştia cu câteva momente înainte conducând un autoturism marca Dacia pe DJ 176, pe raza comunei Vama, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat, permisul fiind reţinut.

Demersurile inculpatului Nemciuc au continuat şi în incinta secţiei de Poliţie Rurală Vama, acesta promiţându-le celor doi poliţişti că le va da sumele de bani, precizând că are nevoie de doar câteva ore pentru a merge acasă şi a face rost de aceşti bani, neavându-i la el.

„Lucrătorii de poliţie nu au acceptat promisiunea formulată de inculpat pri­vind plata unor sume de bani şi şi-au îndeplinit în mod corespunzător atribu­ţiile de serviciu, întocmind dosar penal pentru săvârşirea de către inculpatul Nemciuc Grigorie a infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

La data de 24 mai 2017, faţă de inculpatul Grigorie Nemciuc a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, apoi s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. (D.Z.)

 

Vezi si

Preotul bisericii Sf. Nicolae din Sadova, găsit mort în urma unui infarct

Marți, 29 noiembrie, la ora 13.33,  polițiștii din Pojorâta au fost anunțați despre faptul că …