Thursday , February 9 2023

Doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru un afacerist sucevean care a dat o ţeapă de 150.000 de euro

palatul de justitie SuceavaA

 Vasile Andrişan din Rădăuţi a primit doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune. Acesta a cumpărat de la o firmă din Constanţa materiale de construcţie în baza unor facturi fiscale pe care nu le-a mai plătit ulterior, deşi a valorificat marfa primită de la societatea de la malul mării

Curtea de Apel Suceava admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi inculpatul Vasile Andrişan împotriva sentinţei penale din data de 6 noiembrie 2013 pronunţată de Tribunalul Suceava. Astfel, magistraţii suceveni l-au condamnat pe Andrişan la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare sub suprveghere pentru comiterea infracţiunilor de „înşelăciune” şi „emiterea unei file CEC cu lipsa elementelor esenţiale cerute de lege”. Pe parcursul termenului de suprveghere, condamnatul va presta muncă 80 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Frătăuţii Noi. Sentinţa instanţei sucevene este una definitivă.
Amintim că în luna august 2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava l-a trimis în judecată pe afaceristul Vasile Andrişan din Rădăuţi după ce a înşelat o firmă din Constanţa cu 150.000 de euro. Conform anchetatorilor, în perioada iunie – iulie 2009, Andrişan a cumpărat, în baza a 87 de facturi fiscale, de la o firmă din Constanţa materiale de construcţii în valoare de aproximativ 723.000 de lei. Marfa respectivă a vândut-o mai departe, iar banii obţinuţi i-a băgat în buzunar fără a plăti vreun leu firmei constăţene. In plus, pentru a scăpa de datorie, afaceristul rădăuţean a încercat să se sustragă de la orice fel de răspundere prin schimbarea conturilor bancare, cesionarea fictivă a părţilor sociale, schimbarea fictivă a sediului social, ascunderea evidenţei contabile a firmei şi introducerea acesteia în faliment. (C.Z.)

Vezi si

Impact puternic între două autocamioane, la Argestru. Unul dintre șoferi a fost rănit

O coliziune puternică între două autocamioane a avut loc miercuri seară, în jurul orei 19. …