Monday , October 3 2022

Doi agenți de pază au fost trimiși în judecată pentru mărturie mincinoasă

Silviu Dan Popovici și Petru Adrian Negrea au fost trimiși în judeca­tă pentru mărturie mincinoasă. Aceștia au declarat că au fost de față când doi colegi de-ai lor au bătut o persoană în fața unui restaurant din Gura Humorului, când de fapt nu ar fi fost martori la incident

parchet humor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecă­toria Gura Humorului au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a incul­paților Silviu Dan Popovici și Petru Adrian Negrea sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă și a inculpatului Aurelian Adelin Berar pentru săvârșirea infrac­țiunii de instigare la mărturie mincinoasă.

Anchetatorii au stabilit că la data de 25 mai 2015, inculpatul Aurelian Adelin Berar a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, constând în aceea că la data de 1 august 2012, împreună cu Ioan Moisii, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu ca agenți de pază ai SC Real Protection Guard SRL au agresat fizic persoana vătămată P.A., în timp ce aceasta se afla în fața restaurantului Lions din orașul Gura Humorului, suferind leziuni ce au necesitat 50 – 55 de zile de îngrijiri medicale.

In timpul cercetării judecătorești, fiind audiați în calitate de martori, inculpații Silviu Dan Popovici și Petru Adrian Negrea – colegi cu inculpații Moisii și Berar – au declarat aspecte nereale cu privire la derularea evenimentului din 1 august 2012, la care au susținut că au fost prezenți, motiv pentru care procurorul de ședință s-a sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Din cerecetări a rezultat că Silviu Dan Popovici și Petru Adrian Negrea nu au fost de față la evenimentul din 1 august 2012, iar declarația a fost dată la rugămintea inculpatului Aurelian Adelin Berar. In timpul urmăririi penale, toți cei trei inculpați au recunoscut comiterea faptelor.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Gura Humorului.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și tri­miterea rechizitoriului la instanță, spre ju­decare, situație care nu poate în niciun fel să în­frângă principiul prezumției de nevinovăție. (D.Z.)

 

 

 

Vezi si

Ziua Holocaustului din România, marcată la Muzeul de Istorie Suceava prin expoziția foto-documentară ”NU PUTEM UITA…”

Ziua Holocaustului din România va fi marcată vineri, 7 octombrie 2022, ora 10, la Muzeul …