Documentația pentru zona de agrement de la Zamca este mai avansată decât cea pentru Parcul Şipote
Documentația tehnică privind lucrările de modernizare din Pădurea Zamca a fost finalizată în timp mai scurt decât cea pentru Parcul Şipote, cu toate că la acesta din urmă demersurile au fost începute mult mai devreme. Potrivit celor precizate de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 4 septembrie, pentru ambele se va solicita finanțare europeană iar la proiectul zonei de agrement care va fi amenajată în Pădurea Zamca vor fi incluse locuri de joacă, un amfiteatru în aer liber, trasee pietonale din pământ, piste pentru biciclete, zonă de hamace, pavilion de lectură, pavilion administrativ, bănci, toalete.
Primarul Ion Lungu speră ca „în perioada următoare de timp să mergem cu ambele proiecte să le depunem la Piatra Neamț pentru obținerea finanțării”, a lăsat de înțeles că este probabil ca prima documentație pentru care se va cere finanțare europeană în vederea susținerii unor lucrări de reamenajare și de modernizare va fi cea de la Pădurea Zamca. Asta întrucât acolo au fost obținute avizele necesare, inclusiv cel de trafic de la Poliția Rutieră – despre care primarul a precizat că nu a fost ușor de obținut deoarece zona de agrement de la Zamca va avea 12 accese din care 3 principale și 9 secundare – pe când la proiectul tehnic de la Parcul Şipote încă se mai lucrează.
„Din păcate cu Parcul Şipote am avut ghinion pentru că firma de consultanță nu a dus contractul până la capăt a făcut numai studiul de fezabilitate și a trebuit să facem licitație separată pentru a realiza proiectul tehnic. Mai mult decât atât când am fost la avize la Romsilva și la Garda Forestieră în mod special a trebuit să facem niște modificări în studiul de fezabilitate. Sper ca în două săptămâni să fie terminată documentația și la Parcul Şipote”, a declarat Ion Lungu. El speră în continuare „să iasă ceva frumos în ciuda restricțiilor” și a reamintit de condiționările legate de un maxim 10% din suprafața de pădure pe care pot fi realizate lucrări, restricțiile privind utilizarea betonului și folosirea cât mai mult a lemnului. (D.P.)