Doctorița Zorescu a recunoscut că a transmis la INSP teste în loc de persoane și astfel a crescut numărul cazurilor de Covid în Suceava

reportersite
05 iunie 2020, 18:11

Cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus din județ sunt înregistrate zilnic în platforma corona-forms. Această platformă a devenit funcțională de pe 7 mai. Se pare că erorile s-au produs în cursul lunii aprilie

Doctorița Cătălina Zorescu, medic epidemiolog in cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, a recunoscut într-un răspuns dat către Institutul Național de Sănătate Publică, erorile făcute în privința raportărilor cazurilor de coronavirus înregistrate în județul Suceava.

Mai precis, aceasta a menționat că s-a raportat numărul de teste pozitive, în locul numărului pacienților diagnosticați pozitiv cu Covid 19. ”Numărul acestor erori a fost substanțial mai mic față de cifrele vehiculate, fără a influența semnificativ impactul epidemiei la nivelul județului”, a afirmat insa doctorița Zorescu, în nota explicativă trimisă către INSP.

Cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus din județ sunt înregistrate zilnic în platforma corona-forms. Această platformă a devenit funcțională de pe data de 7 mai și se pare că erorile s-au produs în cursul lunii aprilie.

”DSP Suceava a reanalizat toate cazurile raportate în această platformă, comparativ cu datele existente în baza proprie de date. Au fost identificate unele persoane raportate de două ori, fie din cauza unor erori de redactare a datelor personale, fie din cauza lipsei CNP-ului, anterior introducerii platformei corona-forms, iar în aceste situații cazurile au fost comasate. Așa se explică scăderea numărului de cazuri raportate, fiind vorba de fapt de corectarea unor înregistrări, în sensul aducerii la zi a informațiilor”, a explicat medicul Cătălina Zorescu, completând că ”sistemul actual de înregistrare a cazurilor pozitive face imposibilă atât „ștergerea cazurilor din platformă de către DSP Suceava – avem nivel de acces limitat -, cât și dublarea cazurilor”. (Cristina RUȘTI)

reportersite

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Gigi Becaly 07/06/2020 la ora 14:13 -

    Cu alte cuvinte a recunoscut ca a fost o proasta, managera, evident.
    Eu insa cred ca e si un fel de KAMIKAZE ca sa se jertfeasca sa-l scoata basma curata pe Zeus. Cine stie ce i s-a promis pentru ea sau pentru rubedenii.

  2. ion 07/06/2020 la ora 10:57 -

    alo parchetul? se aude.