Friday , July 1 2022

Doar opt copii au fost vaccinați antiCovid la Suceava, în prima zi de vaccinare pediatrică

Aceștia au primit prima doză la centrele de vaccinare de la Iulius Mall și de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”. La restul centrelor de vaccinare din județ nu s-a prezentat niciun copil. De la începutul anului, 1.529 de copii au fost diagnosticați cu Covid. Dacă gradul de ocupare a paturilor din spitale va continua să crească în acest ritm, în două săptămâni elevii suceveni ar putea face ore online, joi rata de ocupare a paturilor din spitalele sucevene fiind de 56,57% (pragul de ocupare a paturilor care trimite școlile în online este de 75%).

Chiar dacă unitățile spitalicești din județ epuizează de la o zi la alta paturile destinate copiilor infectați cu Covid 19, se pare că părinții nu se grăbesc să-și vaccineze micuții împotriva coronavirusului. Așa se face că în prima zi de vaccinare pediatrică, la centrele de vaccinare din județ nu s-a prezentat niciun copil, excepție făcând centrele din municipiul Suceava, unde au fost vaccinați împotriva coronavirus opt copii. Patru dintre ei au fost la centrul de vaccinare de la Iulius Mall, iar alți patru la centrul de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”.  

”Din totalul de 10.828 persoane infectate cu SarsCov2 de la începutul anului 2022, un număr de 1.529 au fost copii. Dintre aceștia, 144 sunt copii sub un an. Cu toate acestea, ieri, în prima zi de vaccinare pediatrică anti-Covid19, au fost vaccinați opt copii, patru la centrul de la Colegiul ”Ștefan cel Mare” și patru la Mall”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava.

În total, 308 persoane au trecut pe la centrele de vaccinare în cursul zilei de miercuri, dintre care 87 au primit prima doză de vaccin, opt fiind copii, 76 doza a doua și 145 doza a treia. La centrul din incinta parcului ZOO Rădăuți s-au vaccinat 60 de persoane, la centrul comunitar de vaccinare din Vatra Dornei s-au vaccinat șapte persoane, iar la Spitalul din Gura Humorului s-au prezentat 11 persoane pentru vaccinare. Centrul de vaccinare de la  Fălticeni a avut 29 de pacienți. La Siret s-au făcut trei vaccinuri și 22 la centrul de la Universitatea Suceava. La centrul de vaccinare de la Sala de sport a Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” s-au vaccinat 24 de persoane, patru copii, iar la centrul de la Iulius Mall 97 de persoane, patru fiind copii. Patru persoane au decis să se vaccineze în Aeroportul Salcea, iar alte patru vaccinări s-au făcut la Căminul Cultural din satul Sf. Ilie. Medicii de familie din județ au administrat, în cursul zilei de miercuri, 16 de vaccinuri anti Covid, iar la centrul de vaccinare de la Dolhasca s-au vaccinat trei persoane. Până acum, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva  SarsCov-2 un număr de 162.988 de persoane, din care 113.455 persoane au primit doza a II-a, iar 37.481 persoane din județ au primit și doza a treia.

Ritmul din ce în ce mai scăzut al vaccinării duce la o creștere tot mai accentuată a cazurilor de Covid 19, iar gradul ridicat de ocupare a paturilor din spitale va însemna, cel mai probabil, școală on-line peste două săptămâni. ”Gradul de ocupare a paturilor a crescut simțitor. Acum o săptămână era 41%. În data de 27 ianuarie, rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital, destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SarsCov2, este de 56,57%. Înseamnă că săptămâna viitoare învățământul încă se desfășoară în format fizic”, a completat Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt al DSP. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Flori, tort și sprijin financiar, oferite de primarul Ion Lungu unei doamne din Suceava care a împlinit 100 de ani

Doamna Maria Grijincu, din municipiul Suceava, a împlinit vineri, 1 iulie, venerabila vârstă de 100 …