Tuesday , May 28 2024

Doar două centre de vaccinare anti-COVID rămân în municipiul Suceava: la Iulius Mall și la Shopping City

Trei din cele cinci centre din vaccinare anti-COVID-19 amenajate pe raza municipiului Suceava își suspendă activitatea până la 1 septembrie din cauza lipsei de doritori. În ultima săptămână s-au utilizat 832 de doze de vaccin, cu 100 mai multe decât în săptămâna precedentă, însă ritmul este departe de cel așteptat.

De aceea, centrele care funcționează la Școala „Miron Costin”, la Universitatea „Ștefan cel Mare” și la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” vor fi închise, cel puțin până în septembrie și vor putea fi redeschise doar dacă se constată o schimbare a atitudinii, în sensul unei creșteri semnificative a celor care doresc să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu în conferința săptămânală de presă de miercuri, 21 iulie. Edilul a precizat că a primit de la Direcția de Sănătate Publică o informare în acest sens și despre centrul de la USV a spus că oricum ar fi trebuit să își încheie activitatea la finalul lunii curente. Vor mai rămâne în funcțiune centrul de la Iulius Mall și cel Drive Thru de la Shopping City. În total, până  acum în municipiul Suceava s-au utilizat 63.684 doze de vaccin. (D.P.)

Vezi si

Profesorul Ciprian Anton: Am încredere că sportul sucevean va avea viitor cu primarul Lucian Harșovschi

Ciprian Anton este profesor-antrenor de educație fizică și sport-specializare fotbal. Director al Liceului cu Program …