Monday , December 5 2022

Doar 327 de note au crescut în urma soluţionării contestaţiilor la examenul de bacalaureat

Un număr de 934 de note au fost modificate în urma soluţionării contestaţiilor la examenul de bacalaureat, din care doar 327 au crescut, din totalul celor 3.516 contestaţii înregistrate în judeţul Suceava.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, în judeţul Suceava s-au înregistrat 3.516 contestaţii la examenul de bacalaureat, iar în urma soluţionării acestora un număr de 2.582 de note au rămas nemodificate.
Ea a spus că din cele 934 de note care s-au modificat în urma soluţionării contestaţiilor, 327 de contestaţii s-au modificat prin creştere, iar 607 prin scădere.
Hacman a mai spus că procentul de promovabilitate după soluţionarea contestaţiilor urmează să fie stabilit.
Potrivit ISJ Suceava, în judeţul Suceava s-au înregistrat 3.516 contestaţii la examenul de bacalaureat, cele mai multe – 1.144 – fiind la limba română.
Totodată, s-au înregistrat 863 de contestaţii la matematică T2 şi 204 la matematică T1, 461 la biologie vegetală şi animală T1, anatomie şi fiziologie umană, genetică umană T2, alte 176 la istorie, 252 la geografie, 114 la fizică, 59 la chimie organică T1, nivel 1, 30 la informatică T1 intensiv, dar şi la alte discipline.
Conform Mediafax, `n judeţul Suceava, promovabilitatea la examenul de bacalaureat înainte de contestaţii a fost de 65,03 la sută, cu aproape 20 la sută mai mic decât cel înregistrat la sesiunea din vară de anul trecut.

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …

No comments

  1. Dupa nivelul de pregatire , procentul de promovare la bacalaureat ar fi trebui sa fie in jurul a 20 25 % . Asta este . Sa nu credeti ca prin introducerea camerelor s-a rezolvat cu corectitudinea . Au fost si in acest an , ca dealtfel si in anii trecuti , elevi care au stiut subiectele , elevi care s-au bucurat de protectie indirecta prin inlocuirea lucrarilor , si altii care au avut norocul sa nu fie sub supraveghere video . Una peste alta , ne-am coborat pe pamant .