Friday , September 30 2022

DNA vrea să afle numele pariorilor care au câştigat sume mari de pe urma unui meci suspect jucat de Rapid pe Areni

Direcţia Naţională Anticorupţie a remis o cerere oficială pe adresa tuturor caselor de pariuri prin care solicită punerea la dispoziţie a tuturor datelor referitoare la câştigurile pe care pariorii le-au realizat la meciul jucat în data de 7 martie pe stadionul Areni. Cine a avut atunci “inspiraţia” de a paria 2 pauză / 1 final la meciul Rapid Suceava – ACS Berceni, scor 3-2 (0-2), şi-a multiplicat suma investită de 25 de ori. In cazul unei anchete, oficialii şi jucătorii celor două echipe, pariorii care au câştigat pe meciul respectiv, dar şi bookmakerii caselor de pariuri vor fi audiaţi de către procurorii DNA 

 

Rapid - DNA - bilet pariuri [800x600]
Bilet câştigător la meciul Rapid-ACS Berceni. Pariorul a mizat 4 lei şi a câştigat 100.
 
Rezultatele scandaloase înregistrate în actualul sezon al Ligii a II-a la fotbal în meciurile dintre echipele Rapid CFR Suceava şi ACS Berceni, ambele încheiate cu scorul de 3-2 în favoarea gazdelor după ce oaspeţii au condus de fiecare dată cu 2-0, au bătut atât de tare la ochi încât au ajuns şi în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Conform ediţiei online de ieri a Jurnalului Naţional, într-o discreţie absolută, Direcţia Naţională Anticorupţie a remis la sfârşitul săptămânii trecute o cerere oficială pe adresa tuturor caselor de pariuri care deţin agenţii în România prin care solicită punerea la dispoziţie a tuturor datele referitoare la câştigurile pe care pariorii le-au realizat luna trecută a acestui an pe meciul dintre Rapid Suceava şi ACS Berceni, disputat în data de 7 martie, pe stadionul Areni, în cadrul etapei a XVIII-a a Ligii a II-a, şi încheiat cu scorul de 3-2 (0-2).
După ce vor lua la “puricat” documentele caselor de pariuri, procurorii DNA îi vor chema la audieri pe pariorii care au câştigat, în baza datelor personale – nume, prenume şi CNP – pe care aceştia au fost obligaţi să le treacă pe bilete în momentul ridicării câşti-gurilor. In paralel, notează jurnalul.ro, vor fi audiaţi oficialii şi jucătorii celor două cluburi, dar şi bookmakerii caselor de pariuri care au stabilit cotele.
Partidele dubioase au fost demascate, în premieră, în Obiectiv
Detaliile partidelor dubioase dintre Rapid Suceava şi ACS Berceni au fost demascate, în premieră, toamna trecută, chiar în cotidianul Obiectiv de Suceava. “Blat ordinar sau prostie crasă?” nota Obiectiv în ediţia din 13 septembrie 2014, după meciul dintre ACS Berceni şi Rapid, încheiat cu victoria ilfovenilor, scor 3-2. Sucevenii au condus la pauză cu scorul de 1-0, prin golul lui Dragoş Sfrijan, iar în minutul 64 şi-au dublat avantajul printr-o reuşit semnată de Marius Matei. Gazdele au revenit însă spectaculos, reuşind să întoarcă scorul la 3-2 în favoarea lor în ultimelele 20 de minute de joc, prin trei goluri, toate venite în urma unor gafe a defensivei sucevene. “Nu-mi imaginez nici acum cum am putut lua trei goluri din nimic de la cea mai slabă echipă pe care am întâlnit-o până acum. Numai nouă ni se putea întâmpla”, declara atunci antrenorul Rapidului, Bogdan Tudoreanu.
Partida de la Berceni a fost anchetaţi atunci şi de Departamentul de Integritate FRF. Dumitru Moldovan, preşedintele clubului Rapid Suceava a aruncat vina în cârca pariorilor. “De ce suntem în atenţia celor de la “integritate”? Nu ştiu, nu mă pricep, dar probabil de la cotele astea care scad şi cresc. Dar suntem noi vinovaţi că alţii joacă la pa-riuri şi joacă pe noi?”, spunea atunci Dumitru Moldovan.
25.00 a fost cota pentru 2 pauză/1 final la partida retur de pe Areni
Cele două formaţii au reeditat scenariu în meciul tur de pe stadionul Areni, disputat în data de 7 martie 2015. Atunci au învins tot gazdele, tot cu 3-2, după o partidă în care oaspeţii au condus cu 2-0 până în minutul 67. Tabela de marcaj de pe arena suceveană indica la pauză 0-2, moment în care, vigilente, mai multe case online de pariuri au blocat meciul. Au avut motive întemeiate, pentru că Rapid a întors scorul în repriza secundă prin golurile înscrise de Alexandru Buziuc (‘68), Cătălin Golofca (‘73) şi Sascha Marinkovici (‘83), ultimul dintr-un penalty acordat uşor de centralul întâlnirii. Cine a pariat la acest meci pe 2 pauză /1 final, a câştigat de 25 de ori suma investită.
Evoluţia scorului a atras şi atunci atenţia presei. “Rapid – un nou rezultat scandalos” titra atunci Obiectiv de Suceava pe prima pagină. “Un nou pauză / final scandalos” şi “Meciul Rapid Suceava – Berceni 3-2 alimentează suspiciunile pe zona de pariuri negre”, erau titlurile apărute în data de 9 martie în Prosport, respectiv Gazeta Sporturilor.
Chiar Bogdan Tudoreanu, antrenorul celor de la Rapid Suceava recunoaştea atunci că i se întâmplă să mai pună câte un bilet la pariuri. “Rar, mai arunc şi eu câte 10 lei pe meciuri din străinătate, însă n-am câştigat niciodată”, mărturisea Tudoreanu pentru GSP.
Rapidul a solicitat FRF scoaterea meciurilor din Liga a II-a de la pariuri
Recent, clubul Rapid Suceava a solicitat Federaţiei Române de Fotbal scoaterea meciurilor din Liga a II-a din grila caselor de pariuri.
Primăria Suceava a alocat la începutul acestui an clubului local ACS Rapid CFR suma de 200.000 de lei noi în baza unui proiect de promovare a imaginii municipiului Suceava. “Ceferiştii” şi-au îndeplinit cu vârf şi îndesat obligaţiile. Au adus faimă oraşului nu numai prin intermediul presei locale, ci şi prin articole apărute în Gazeta Sporturilor, Prosport şi, mai nou, în Jurnalul Naţional. Toate despre posibilele blaturi în care a fost implicată echipa de fotbal a Sucevei. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …