Sunday , January 29 2023

UPDATE: A fost reluata circulatia pe DN 17. Curți şi terenuri inundate în zona Câmpulung şi Stulpicani

UPDATE: La ora 21.05, circulatia a fost reluata pe DN 17, dupa ce utilajele au reusit indepartarea aluviunilor aduse pe drum de ploi, in zona Prisaca Dornei.

In urma ploilor abundente semnalate duminica seara în zona de munte a județului, mai multe curți şi terenuri din Câmpulung Moldovenesc şi Stulpicani au fost inundate. De asemenea, pe DN 17, în  Prisaca Dornei, s-au format aluviuni pe suprafața carosabilă, ca urmare a precipitațiilor puternice. Confom INFOTRAFIC, înce­pând cu ora 19.20, circulația rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers, la fața locului fiind prezente utilajele auto­rităților competente, pentru degajarea totală a drumului. Conform ISU Suceava, drumul va fi deblocat  în jurul orei 21.00.

dn 17

  Zona de munte a judetului Suceava, sub cod galben de ploi, luni şi marți

Meteorologii ANM au emis avertizări cod galben de ploi torentiale, vijelii şi căderi de grindină, începînd de duminică după-amiază pentru 14 județe din sud-vestul țării, urmând ca de luni dimineață să intre în vigoare o altă avertizare cod galben de ploi pentru mare parte din țară.  Zona de munte a judetului Suceava intra sub avertizare luni dimineata, incepand cu ora 10.00.  În intervalul 23 iulie, ora 10 – 24 iulie, ora 23, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte. Vor fi averse local torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă accumulate vor fi de peste 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp.  Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul săptămânii.

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

One comment

  1. Continuați să tăiați pădurile!….. Acesta este rezultatul.