Monday , December 5 2022

Dispecerat județean în cadrul SALVAMONT Suceava pentru preluarea apelurilor persoanelor rătăcite, dispărute sau accidentate în zona montană

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că se fac pregătiri pentru creșterea capacității  de intervenție a Serviciului Public SALVAMONT Județean Suceava, în contextul dezvoltării turismului montan în județul Suceava.

Astfel, în ședința de joi a deliberativului județean va fi propusă suplimentarea statului de funcții a Serviciului Public Județean SALVAMONT Suceava cu 2 posturi de salvator montan.

“Vom putea crea două echipe de salvatori montani angajați cu normă întreagă pentru a putea asigura activitatea de salvare și prevenire a accidentelor în zona montană la nivelul județului Suceava.

De asemenea, ne propunem sa creăm în cadrul Salvamont Suceava un dispecerat județean care să preia apelurile prin 112 în cazul persoanelor rătăcite, dispărute sau accidentate în zona montană sau în zonele cu grad de dificultate ridicat”, a explicat vicepreședintele Niculai Barbă.

Serviciul Public SALVAMONT Suceava întreține un număr de 56 trasee turistice montane omologate care însumează peste 600 km, 165 trasee de escaladă în Masivul Rarău și peste 200 km traseu de cicloturism.

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …