Sunday , December 4 2022

Dispariţie misterioasă a unui pescar în apele râului Siret, la Bălineşti

politie rutiera

Un bărbat de 66 de ani, care era la pescuit, a dispărut în apele râului Siret, cadavrul său fiind găsit la circa trei kilometri de locul dispariţiei. Anchetatorii iau în calcul două ipoteze, cea conform căreia pescarul a fost luat de ape, dar şi cea a crimei, deoarece cu o zi înainte acesta a fost ameninţat de un consătean că îi va lua gâtul

 
Un bărbat, de 66 de ani, a dispărut în condiţii misterioase, la Bălineşti, comuna Grămeşti, în timp ce era la pescuit, pe malul râului Siret, cadavrul său fiind găsit la circa trei kilometri în aval în zona localităţii Vârfu Câmpului, la graniţa cu judeţul Botoşani. In dimineaţa zilei de 17 mai 2014, Elena Hriţcu a sunat la poliţie spunând că soţul ei, Ioan Hriţcu, este de negăsit. Pompierii de la Garda de intervenţie Siret au făcut căutări toată ziua de sâmbătă, în apa râului Siret, cu ajutorul bărcilor pneumatice. Anchetatorii au două ipoteze în cazul dispariţiei pescarului. Prima ar fi aceea că bărbatul a fost surprins de o viitură şi a fost înghiţit de ape. Această ipoteză a fost luată în calcul pentru că în timpul în care Ioan Hriţcu a fost pe malul apei, din amonte, câţiva kilometri mai sus, au fost deschise vanele barajului de la Rogojeşti, astfel că nivelul apei a crescut cu mai bine de un metru, putând să ajungă până în zona în care bărbatul era la pescuit. Cum la faţa locului au fost găsite sacoşa din pânză a lui Ioan Hriţcu, dar şi mai multe urme de sânge, poliţiştii iau în calcul şi varianta unei crime. Se pare că, conform localnicilor, pescarul ar fi avut cu o zi înainte un conflict cu Victor Oloieru, un consătean, din cauza unui petec de pământ, acesta din urmă ameninţându-l că îi va lua gâtul. Tot vocea satului spune că Hriţcu ar fi cosit o bucată de pământ din zona unde era sânge, pentru a se putea odihni după o noapte întreagă de pescuit, moment în care ar fi fost omorât şi aruncat în apele Siretului.
Intr-un comunicat al ISU Suceava se arată că „sâmbătă dimineaţa, la ora 08.27, lucrătorii poliţiei au cerut sprijinul pompierilor militari pentru căutarea unei persoane, H.I., în vârstă de 66 de ani, din satul Bălineşti, comuna Grămeşti. Acesta plecase în ziua anterioară la pescuit dar nu s-a mai întors acasă, iar lucrurile sale personale au fost identificate pe malul râului Siret. La faţa locului s-au deplasat echipajele de căutare/salvare ale Gărzii de intervenţie Siret, cu un autocamion, două bărci pneumatice şi o ambulanţă SMURD. Căutările persoanei dispărute s-au efectuat atât de pe ambele maluri, prin observare, cât şi în apă, cu cele două bărci pneumatice, pe distanţe de kilometri întregi, până la lăsarea serii. Misiunea urma să continue începând cu prima oră a dimineţii următoare, dar la ora 21.15, a fost anunţată observarea unui cadavru, în apropiere de malul stâng al râului Siret, în zona localităţii Vârfu Câmpului, la limita cu judeţul Botoşani. Echipajele militarilor s-au deplasat la locaţia indicată şi cu ajutorul bărcii pneumatice, au recuperat trupul neînsufleţit al bărbatului şi l-au predat organelor abilitate. Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 22.50”.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, a declarat că „în acest caz a fost întocmit un dosar de moarte suspectă şi chiar dacă pe corpul bărbatului nu au fost găsite urme vizibile de violenţă, va fi efectuată necropsia pentru a se stabili cu exactitate circumstanţele în care a survenit decesul”. (Constantin ZUZEAC)
 

Vezi si

Trei transporturi ilegale de lemn, depistate, vineri, de polițiștii suceveni

Și în cursul zilei de vineri, polițiștii au continuat controalele în trafic pentru depistarea celor …