Friday , December 2 2022

Discuţii privind parteneriate cu investitori în sănătate şi turism la summit-ul RePatriot

 „Tema principală a fost <Conectăm Diaspora cu ţara>, deci vorbim despre o întoarcere cu investiţii, cu bani acasă. Si am văzut oameni care au o pregătire şi o experienţă excepţională în diverse domenii. Că vorbim de SUA, Marea Britanie sau Germania. Mă uitam aici, un român, Gabriel Constantin, care conduce Trump Tower, la concernele preşedintelui Donald Trump. Si este un român membru RePatriot. Si sigur că au fost discuţii foarte interesante. Fiul lui Ion Raţiu, un om absolut remarcabil”, a declarat Gheorghe Flutur . „Am văzut oameni care să discute de cifre de afaceri absolut remarcabile şi poveşti de succes. De asemenea, am discutat despre posibila prezenţă a Bucovinei la un târg de peste ocean, în Statele Unite”, a adăugat preşedintele CJ Suceava, la finalul summit-ului RePatriot

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, în acest weekend, cu participanţii la summit-ul RePatriot a discutat despre oportunităţi legate de viitoare parteneriate publice-private, sens în care s-a referit la terenuri pe care administraţia publică le-ar putea oferi investitorilor pentru a dezvolta astfel de parteneriate. „Am avut circa 200 de oameni importanţi din Diaspora din toată lumea, care s-au întâlnit şi au discutat despre investiţii în România şi despre cum să se întoarcă în România. Tema principală a fost <Conectăm Diaspora cu ţara>, deci vorbim despre o întoarcere cu investiţii, cu bani acasă. şi am văzut oameni care au o pregătire şi o experienţă excepţională în diverse domenii. Că vorbim de SUA, Marea Britanie sau Germania. Mă uitam aici, un român, Gabriel Constantin, care conduce Trump Tower, la concernele preşedintelui Donald Trump. şi este un român membru RePatriot. şi sigur că au fost discuţii foarte interesante. Fiul lui Ion Raţiu, un om absolut remarcabil care a discutat cu mine despre anumite posibile investiţii în spitalele de psihiatrie din judeţul Suceava. şi noi, Consiliul Judeţean, îl avem pe cel de la Burdujeni (o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava – n.red.)”, a declarat Gheorghe Flutur. El a precizat că a discutat despre un teren din curtea Spitalului Judeţean pentru un spital de recuperare şi un spital de copii, două din proiectele de dezvoltare a unităţii spitaliceşti pentru care finanţarea de la nivel guvernamental încă se mai lasă aşteptată.

El a subliniat faptul că i-a plăcut foarte mult o propunere venită din partea celor de la RePatriot, care au spus că dacă cei cinci milioane de români din Diaspora ar aduce în ţară cel puţin un prieten, asta ar însemna zece milioane de turişti în România, iar o mare parte dintre aceştia ar veni şi în Bucovina. Preşedintele CJ Suceava şi-a exprimat speranţa că membrii RePatriot, odată întorşi în ţările în care îşi desfăşoară activitatea, să devină ambasadori ai Bucovinei. „Iar noi să fim garanţii că dacă veţi organiza excursii şi evenimente nu o să vă pară rău şi nici prietenilor pe care îi aduceţi”, a precizat şeful administraţiei judeţene.

De altfel, preşedintele CJ Suceava le-a propus participanţilor la summit-ul RePatriot, care a avut loc la Gura Humorului, să investească în sănătate şi în turismul din judeţ. „De asemenea pe turism m-am gândit doar la masivul Rarău pe care îl deschidem, având în vedere că avem două drumuri şi îl facem pe al treilea. Ce ar însemna investiţii turism venite de la acest nivel? şi aici am văzut oameni care să discute de cifre de afaceri absolut remarcabile şi poveşti de succes. Oamenii care conduc sute sau chiar mii de salariaţi şi fac performanţă, profit şi vor să aloce resursele aici. De asemenea, am discutat despre posibila prezenţă a Bucovinei la un târg de peste ocean, în Statele Unite”, a declarat Gheorghe Flutur la finalul summit-ului RePatriot. (D.P.)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …