Thursday , December 1 2022

Discuții la Memmingen pentru proiecte comune Suceava și Schwaben, începând cu cele în care să se implice cele două aeroporturi

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut discuții la Memmingen, în cursul zilei de luni, 7 octombrie, cu conducerea Aeroportului dar și reprezentanții Regiunii Schwaben pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale. Împreună cu Gheorghe Flutur la întâlnire a participat și directorul general al Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava, Ioan Măriuța. Delegația suceveană a fost așteptată de directorul Aeroportului Memmingen, Ralf Schmid și de reprezentantul Consiliului Regional Schwaben, Philip Prestel.

După întâlnire, șeful administrației județene a spus că în cadrul discuțiilor s-au pus bazele demarării unor proiecte comune. „Discuțiile s-au axat pe inițierea unor proiecte comune Suceava și Schwaben, începând cu cele în care să se implice cele două aeroporturi. În cadrul discuțiilor s-a subliniat faptul că deschiderea cursei aeriene Memmingen – Suceava a fost posibilă prin implicarea celor doua regiuni, împreună cu conducerile celor două aeroporturi”, a declarat Gheorghe Flutur. Nu în ultimul rând, a adăugat șeful administrației județene sucevene, urmează ca la nivelul celor două aeroporturi sa existe un schimb de experiență și un contact permanent pentru colaborarea între compartimente. El a remarcat faptul că cele doua aeroporturi au o dinamică remarcabilă a creșterii numărului de pasageri. Flutur a spus că pe Aeroportul Suceava numărul de pasageri a crescut de patru ori în ultimii trei ani.

El a precizat că a discutat cu pasagerii aflați în cele două aeroporturi, precizând că mulți români care se află în această parte a Germaniei nu știu încă de existența zborului Memmingen-Suceava. „S-a convenit ca în perioada următoare să fie organizate mai multe acțiuni de promovare a cursei, cu adresare și către oamenii de afaceri, alături de cei interesați de turism în Bucovina. Astfel, s-a stabilit organizarea deplasării în Bucovina a unui grup de oameni de afaceri care vor putea vedea la fata locului și cele doua parcuri industriale, de la Suceava și Siret, având în vedere că sunt firme interesate în acest sens”, a precizat președintele CJ Suceava. (D.P.)

Vezi si

Tânăr din Bogdănești, fără permis, prins extrem de beat la volan

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.32, în afara localității Baia, în zona …