Tuesday , December 5 2023

Directia Silvica Suceava, principalul contribuabil la bugetul RNP

N directorul general al RNP, Valerian Solov\stru a declarat c\ rezultatele economice ale Regiei Na]ionale a P\durilor se prefigureaz\ anul acesta ca fiind mai bune dec=t cele din cei doi ani preceden]i

Directorul general al Regiei Na]ionale a P\durilor – Romsilva, Valerian Solov\stru, a declarat ieri, `ntr-o conferin]\ de pres\ sus]inut\ la Suceava c\ Direc]ia Silvic\ Suceava este structura din cadrul regiei care a adus cea mai important\ contribu]ie la veniturile RNP. Acestea se prefigureaz\ a fi, `n acest an, mai bune dec=t cele de anul trecut [i chiar [i cele din 2008, din cauza valorific\rii superioare a masei lemnoase. “Direc]ia Silvic\ Suceava are o contribu]ie cov=r[itoare la aceste rezultate. La indicatorii de plan, avem `n acest an dep\[iri la toate categoriile”, a punctat Valerian Solov\stru. El a spus c\ au fost probleme `n sudul ]\rii `n ceea ce prive[te recoltarea masei lemnoase [i `mp\duriri din cauza debitului mare al Dun\rii, dar `ntre timp, problemele s-au rezolvat [i se lucreaz\ rapid pentru recuperarea `nt=rzierilor. Veniturile totale ale Regiei Na]ionale a P\durilor – Romsilva dep\[esc `n acest an 8100 de miliarde de lei vechi iar profitul propus, de 240 de miliarde de lei vechi va fi realizat. Problema este c\ din acest profit, 90% va pleca la bugetul statului astfel `nc=t vor r\m=ne sume mici pentru alte activit\]i de dezvoltare `n cadrul structurilor silvice de stat. Cu toate acestea, exist\ premizele ca `n anul care vine, RNP s\ `[i ating\ o parte din obiectivele propuse.
Cezar Straton, liderul sindicatului Silvicultorul de la Direc]ia Silvic\ Suceava a punctat c\, de[i salariile din silvicultur\ sunt cu aproape cinci milioane de lei, `n medie, mai mici dec=t cele ob]inute `n alte structuri bugetare, oamenii sunt `n continuare dedica]i muncii pe care o fac, nu se pune problema unor proteste, altele dec=t cele care vieaz\ un proiect de hot\r=re de guvern care vizeaz\ instituirea din partea inspectoratelor de regim silvic [i v=n\toare a unui control asupra activit\]ii lucr\torilor Romsilva similar cu cel administrat structurilor silvice private. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Șase percheziții la o rețea româno-ucraineană de contrabandiști. Trei indivizi arestați, patru mașini și aproape 40.000 de pachete cu țigări, confiscate (FOTO, VIDEO)

Vineri, 1 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii …

No comments

  1. Ce penibil ! D-nul Straton pozeaza in aparatorul silvicultorului ! Si daca n-ar primi nici un leu salariu din romsilva nu pleaca nimeni si asta doar pentru ca 99% din bani sunt invartiti in zona “neagra” a economiei si nu cea “gri” – dupa cum spunea arhisustinutul dvs directoras ! Chiar credeti ca mai puteti pacali pe cineva !?