Tuesday , October 19 2021

Direcția Silvică Suceava: Incidentul de joi s-a petrecut pe raza unui ocol silvic PRIVAT. Niciun angajat al DS Suceava nu a fost implicat

În cursul zilei de 16 septembrie 2021, în apropierea localității Panaci, o persoană fizică împreună cu doi cameramani au fost agresați de un grup de cetățeni din zonă, în timp ce se aflau pe o proprietate privată cu intenția de a filma posibile încălcări ale legislației silvice.

DIRECȚIA SILVICĂ SUCEAVA  a transmis vineri un comunicat de presă în care precizează faptul că SUPRAFAȚA DE PĂDURE ÎN CARE A AVUT LOC INCIDENTUL MENȚIONAT NU SE AFLĂ ÎN ADMINISTRAREA ACESTEIA.

Suprafața respectivă este proprietatea unei persoane fizice și se află în administrarea unui OCOL SILVIC PRIVAT.

”Niciun angajat al Direcției Silvice Suceava nu a fost implicat în acest incident petrecut pe raza OCOLULUI SILVIC PRIVAT.

Direcția  Silvică Suceava condamnă agresiunile împotriva personalului silvic și a altor persoane fizice.

În ultimii ani, agresiunile împotriva personalului silvic făcute de cei care comit delicte silvice s-au înmulțit. În ultimii cinci ani, 37 de angajați ai Direcției Silvice Suceava au fost agresați fizic, unii dintre ei cu urmări grave. Îngrijorător este faptul că numai în anul 2021, până la această dată, am înregistrat 11 agresiuni asupra angajaților noștri.

Direcția Silvică Suceava colaborează cu organele abilitate în vederea diminuării tăierilor ilegale de arbori și sancționării tuturor abaterilor de la legislația silvică în vigoare”, se arată în comunicatul menționat.

Vezi si

Primăria Udești, amendată cu 25.000 de lei pentru deșeurile găsite de Garda de Mediu pe câmpurile din Chilișeni

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a înregistrat o petiție referitoare la abandonări …