Wednesday , November 30 2022

Din nou câinii fără stăpân dau bătăi de cap autorităților sucevene

Câinii fără stăpân îi dau din nou bătăi de cap primarului Ion Lungu. „Fără să exagerez, ducem o luptă zi și noapte. Ieri am discutat în operativă un sfert de oră acest subiect. Se fac eforturi. Fac un apel la cei care vin să abandoneze câinii pe străzi, să-i ducă mai bine la adăpost. Nu-i ceartă nimeni, nu-i amendează nimeni, nu le cere buletinul”, a spus Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 19 octombrie.

S-au înmulțit câinii fără stăpân, odată cu legendele despre cei care îi aduc în oraș. Numai că de data asta nu mai este ca acum vreo 10-15 și chiar 20 de ani în urmă când se spunea despre cei de la Botoșani care veneau până la Suceava ca să lase câinii vagabonzi. De data asta, legendele se mută spre Ucraina. Primarul Ion Lungu a spus că este la curent cu asemenea zvonuri, dar în mod evident nu a vrut să le comenteze și a lăsat să se înțeleagă că nu le crede.

„Responsabili din Direcția de Ecologizare și cei de la Poliția Locală spun că sunt haite de câini care arată diferit de la zi la zi. Este clar că mai sunt aduși acești câini. O poveste pe care nu o cred e că ar fi aduși din Ucraina. Deja intrăm în alte basme. Dar e clar că se întâmplă ceva … Ce să vă mai spun? Că mă sună mereu primari din județ ca să le primesc câinii la adăpost?! Dacă am putea să-i gestionăm pe ai noștri, unde să mai și primim …”, a spus Ion Lungu, adăugând că Suceava este singura localitate cu adăpost de câini.

Întrebat cu privire la eventuala extindere a suprafeței actualului adăpost de animale, Ion Lungu a sus că – momentan – nu se impune deoarece încă mai sunt locuri. Referitor însă la colaborarea cu ONG-urile de profil, edilul a spus că singura colaborare pe care primăria o are referitor la gestionarea câinilor fără stăpân este cea cu ProAnimals Tina. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …