Monday , January 30 2023

Din cauza numărului mare de cazuri grave de coronavirus a fost extinsă secția de Terapie Intensivă

Conducerea unității spitalicești a decis să extindă secția ATI cu încă cinci paturi. Aceasta secție, destinată pacienților Covid cu forme grave, are acum 25 de paturi și poate fi extinsă până la 40 de paturi 

spital, COVID, pacient, Obiectiv

Conducerea Spitalului Județean Suceava a decis să extindă capacitatea secției de Terapie Intensivă, pe fondul creșterii numărului de cazuri grave de pacienți diagnosticați pozitiv cu Covid 19. Astfel, secția ATI are începând de luni, cu cinci paturi mai mult, dar, din cauza lipsei de personal s-a păstrat același număr de medici. Spitalul poate extinde capacitatea unității ATI până la 40 de paturi, ceea ce înseamnă dublarea capacității de cazare a pacienților diagnosticați pozitiv cu covid 19, care prezintă forme grave.

”S-a extins capacitatea secției ATI cu cinci paturi dar s-a păstrat același număr de medici”, a explicat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Cadrele medicale sucevene sunt din ce în ce mai îngrijorate din cauza creșterii permante a cazurilor de Covid 19 și sfătuiesc populația să se protejeze, mai ales că încep să predomine formele medii și grave de Coronavirus, printre pacienții care ajung la unitatea spitalicească suceveană. De asemenea, conducerea Spitalului Județului încearcă să urgenteze și punerea în funcțiune a unității mobile de terapie intensivă, achiziționată din donațiile sucevenilor, de către Crucea Roșie, pentru a nu se ajunge în situația nedorită de nimeni, în care numărul de suceveni diagnosticați pozitiv cu Covid 19, cu forme grave, este mai mare decât numărul paturilor disponibile în secția de Terapie Intensivă. (Cristina RUŞTI)
secretarasite

Vezi si

FOTO, VIDEO – TIR răsturnat într-un pârâu la Valea Putnei. Intervenție contracronometru a pompierilor pentru salvarea șoferului rămas încarcerat

Luni dimineață, în jurul orei 08.00, un TIR  a iesit in afara partii carosabile, pe …