Din cauza lefii mici, purtatorul de cuvant al ISU pleaca la munca in Anglia

reportersite
11 februarie 2011, 21:49

N Alexandra Ioana Istrati [i-a dat demisia `mpreun\ cu so]ul ei, subofi]er la Poli]ia Rutier\, nemul]umi]i de salariile pe care le primeau n “Vom pleca din ]ar\, avem deja un proiect prefigurat `n str\in\tate, s\ muncim pentru bani mai mul]i”, a spus locotenentul Ioana Istrati

Alexandra Ioana Istrati, purt\torul de cuv=nt al Inspectoratului pentru Situa]ii de Urgen]\ a ISU Suceava [i-a dat demisia din func]ie [i din calitatea de ofi]er de pompieri. La fel a procedat [i so]ul ei, care lucra ca subofi]er la Serviciul circula]ie din cadrul IPJ Suceava.  Decizia luat\ `n comun de cei doi vine, conform celor spuse de fostul locotentent Ioana Istrati, pe motive personale, legate de banii pe care `i c=s[tigau cei doi ca angaja]i `n sistemul public. “Vom pleca din ]ar\, avem deja un proiect prefigurat `n str\in\tate, s\ muncim pentru bani mai mul]i. Suntem tineri, nu avem copii, sper\m s\ ne realiz\m planurile noastre `n alt\ parte”, a transmis fosta purt\toare de cuv=nt a ISU Suceava.

Colonelul Ioan Burlui, [eful Inspectoratului pentru Situa]ii de Urgen]\ Suceava, nu [i-a ascuns regretul c\ t=n\rul ofi]er a dorit s\ p\r\seasc\ unitatea. “Am `ncercat s\ o conving s\ nu plece, dar aceasta a fost op]iunea ei. Ministerul a aprobat trecerea ei `n rezerv\ azi (ieri, n.r.), fiind ultima zi de serviciu.

Un demers similar l-a f\cut [i so]ul locotenentului Alexandra Ioana Istrati, care lucra la Serviciul Circula]ie din IPJ.

Colegii de serviciu ai celor doi regret\ plecarea lor din system, dar `n]eleg pe de alt\ parte ner\bdarea lor de a-[i construi un nou destin `n condi]iile `n care salariile din sistem au devenit mult mai pu]in atr\g\toare. “C=nd ai rate la banc\, iar posibilitatea de a le achita cu salariile diminuate [i f\r\ perspectiv\ de a cre[te `n viitorul apropiat este ca [i inexistent\, `]i pui `ntrebarea, dac\ e[ti t=n\r, cum te vei descurca. Este o decizie luat\ de o familie t=n\r\, care trebuie respectat\”, a declarat unul dintre colegii mai v=rstnici ai Ioanei Istrati.

Familia Istrati va pleca s\ lucreze `n Anglia, unde au deja slujbe asigurate, mult mai bine pl\tite dec=t cele de la ISU sau IPJ Suceava.

“Am avut o rela]ie foarte bun\ cu [efii mei de la Ispectoratul pentru Situa]ii de Urgen]\. Am colaborat foarte bine, `n calitate de purt\tor de cuv=nt cu mass media. Decizia noastr\ este personal\, vom pleca din ]ar\”, a mai spus Ioana Istrati.

~n ultima vreme, un num\r tot mai mare de lucr\tori din Poli]ie, Pompieri sau alte structuri militare, renun]\ la slujbele pentru care s-au preg\tit `n [colile de ofi]eri iar pentru unii dintre ei familiile au investit la r=ndul lor importante resurse financiare. Statutul de ofi]er sau subofi]er nu mai confer\ acum confortul financiar de alt\dat\ iar tot mai mul]i dintre tinerii care sperau c\ o carier\ militar\ asigur\ automat o pozi]ie social\ superioar\ s-au convins c\ s-au `n[elat. (Neculai RO{CA)

6 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. gheorghe barbir 13/02/2011 la ora 15:30 -

  vino,vino aici umbla canii cu……………………..

  • cioby 15/02/2011 la ora 18:06 -

   Pentru `gheorghe barbir` : In primul rand acolo nu umbla cainii (maidanezii) si daca umbla, umbla cu stapan sau cu o persoana care e platita pentru asta….
   Pentru `yo` : Gresit. Doamna a fost Locotenent.

 2. yo 13/02/2011 la ora 10:13 -

  Gresit doamna este sublocotenent si nenea ei a fost agent in cadrul Biroului ordine publica. Asa ca mai investigati si voi inainte de a scrie ceva.

 3. CATA 12/02/2011 la ora 16:43 -

  Bravo voua! Daca mai auziti de ceva locuri de munca pe unde mergeti, dati-ne si noua de veste!….mai suntem care dorim sa muncim pe bani!

 4. pitzi 12/02/2011 la ora 16:14 -

  milioane de romani muncesc din greu in strainatate si nu au mai aparut prin ziare
  ce au astia 2 asa iesit din comun? poate le ridicati si niste statui

  • oarecare 12/02/2011 la ora 23:23 -

   daca esti invidios sari de pe bloc in cap si apari si tu …..prin ziar.