Wednesday , May 12 2021

Din 20 iulie 2020, se pot depune cereri pentru „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”

Începând cu data de 20 iulie 2020, se lansează cea de a cincea sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”. Printr-o circulară transmisă luni 13.07.2020, Prefectura Suceava a îndemnat autoritățile publice locale să acceseze această finanțare având în vedere că împăduririle sunt o necesitate, rezultatul direct fiind creșterea suprafețelor acoperite cu vegetație forestieră.

Impadurire, Obiectiv, stiri, Suceava

Schema de ajutor face parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 și este finanțată de Ministerul Agriculturii, prin APIA. Sesiunea de depunere a proiectelor se va desfășura între 20 iulie – 11 decembrie 2020, iar alocarea financiară este de 10 milioane de euro. Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat se acordă deținătorilor de terenuri agricole, în baza unui angajament pentru o perioadă de 12 ani și vizează crearea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecție.

Sprijinul se acordă ca valoare fixă, reprezentată de costuri standard pe hectar pentru împădurire și compensarea pierderilor de venit agricol, și anume: Prima 1 pentru înființarea plantațiilor forestiere, care acoperă costurile cu elaborarea proiectului tehnic de împădurire și costurile aferente înființării și împrejmuirii plantației, denumită; Prima 2 care se acordă pe unitatea de suprafață, anual, în limita a 6 ani pentru acoperirea costurilor de întreținere și în limita a 2 ani pentru îngrijirea plantației forestiere, precum și pentru o perioadă de 12 ani în scopul compensării pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi.

Terenurile agricole aflate în proprietatea publică sau privată a unităților administrativ teritoriale – comune, orașe, municipii – sunt, de asemenea, eligibile în cadrul schemei de ajutor de stat, numai pentru plățile acordate în baza Primei 1. (D.P.)

Vezi si

Incendiul de la adăpostul de animale din Bosanci, în care au pierit 26 de viței și 6 vaci, a pornit de la o țigară aruncată în paie de un băietan de 16 ani

Marți, 11 mai, la ora 16.09, polițiștii din Ipoteşti a fost sesizată prin SNUAU 112 …