Wednesday , February 8 2023

Diminuarea TVA-ului la energia termică pentru populație va aduce economii de aproape un milion de euro la bugetul Sucevei

Scăderea TVA la energia termică de la 19% la 5%, din 13 ianuarie 2022, va genera o economie de 4,76 de milioane de lei la bugetul local al Municipiului Suceava, prețul final al energiei termice în sistem centralizat urmând a se va micșora cu peste 50 de lei/gcal, însă populația va fi facturată la același tarif 240 de lei pe gigacalorie.

Practic, diferența care până acum era suportată de bugetul local va fi suportată într-o pondere mai mică. În acest sens, Consiliul Local va dezbate în ședința de joi, 16 decembrie, un proiect cu privire la noul preț local de referință la energia termică livrată populației, proiectul de hotărâre al primarului Ion Lungu arătând că, aplicând TVA-ul de 5%, va rezulta noul preț al energiei termice de 375,77 de lei/gcal (357,88 de lei la agenții economici) din care populația va plăti în limita a 240 de lei pe gigacalorie.

Din estimările Primăriei, la un consum anual de energie termică în sistem centralizat cuantificabil la aproape 95.000 de gigacalorii, economia la bugetul Sucevei va fi de 4,76 de milioane de lei. Asta pentru că diferența de preț la gigacalorie achitată către operatorii serviciilor de termoficare se va reduce cu 50,11 lei pe gigacalorie. (D.P.)

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …