Friday , March 29 2024

Diasil și Ritmic vor afla săptămâna viitoare dacă pot înhăța premiul de 18 milioane de euro ascuns în gunoaiele Sucevei

Asocierea Diasil și Ritmic a câștigat licitația pentru serviciul de salubrizare menajeră în municipiul Suceava pentru o perioadă 12 ani, cu posibilitate de prelungire a contractului. Se pot depune însă contestații până pe 25 iulie. Contractul adjudecat de asocierea firmelor Diasil și Ritmic ar putea avea o valoare de aproximativ 84 de milioane de lei  gunoi taxa

Firma Diasil Suceava în asociere cu firma Ritmic Com Ilișești au fost desemnate câștigătoare la licitația pentru serviciul de salubrizare menajeră în municipiul Suceava pentru o perioadă 12 ani, cu posibilitate de prelungire a contractului. Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat că oferta depusă de asocierea firmelor sucevene Diasil și Ritmic a fost declarată câștigătoare. „Dacă până pe data de 25 a lunii iulie nu se depune nicio contestație, atunci putem semna contractul cu cei care au depus oferta câștigătoare”, a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Este vorba, de fapt, de rezultatul la noua licitație care a fost organizată de Primăria Suceava și a avut un caiet de sarcini mai elaborat față de prima licitație pe care municipalitatea a organizat-o cu ani în urmă și care a fost contestată, motiv pentru care s-a decis reluarea acesteia. De data aceasta a fost prevăzută instalarea unui număr de 100 de puncte de colectare îngropate și 100 de puncte semiîngropate (față de 145 de puncte de colectare a deșeurilor îngropate la prima licitație), realizarea de două locuri de joacă în fiecare an pe durata celor 12 ani a contractului, instalarea a o mie de coșuri de gunoi stradale, distribuirea unui număr de 12.000 de pubele la casele din oraș pentru deșeuri umede și uscate, dar și alte condiții pentru colectarea selectivă.

Viceprimarul Lucian Harșovschi speră să nu apară contestații, însă a arătat că în decurs de o săptămână este suficient timp pentru a putea fi formulate. Întrebat cu privire la depunerea unei notificări prealabile din partea vreunui ofertant care nu a câștigat licitația, Lucian Harșovschi a răspuns că nu are vreo informație cu privire la aceasta.

De altfel, municipalitatea suceveană încearcă din 2015 să desemneze un operator care să implementeze un program modern de colectare a deșeurilor. Au fost, de asemenea, tărăgănări în Consiliul Local Suceava întrucât unii consilieri au cerut impunerea unor anumite condiții în caietul de sarcini, condiții respinse de ANRMAP (actualmente ANAP) și apoi a fost reluată licitația la care au fost depuse patru oferte, din partea firmelor Diasil, Florconstruct Suceava, Rosal București și RER Buzău.

Contractul adjudecat de asocierea firmelor Diasil și Ritmic ar putea avea o valoare de aproximativ 84 de milioane de lei (cca 18 milioane euro). Câștigătorul va avea de realizat 100 de platforme de deșeuri îngropate, 100 de platforme semiîngropate și 30 de puncte de colectare a deșeurilor reciclabile. De asemenea, va trebui să monteze 1.000 de coșuri de gunoi și să amenajeze anual două locuri de joacă pentru copii. Dintre cele 100 de platforme îngropate, 15 urmează să fie realizate în cartierul Obcini, 23 în George Enescu, 9 în Zamca, 26 în Centru, 24 în Burdujeni și 3 în Ițcani, în vreme ce platformele semiîngropate vor fi amplasate astfel: 14 în Obcini, 24 în George Enescu, 7 în Zamca, 28 în Centru, 25 în Burdujeni și 3 în Ițcani. (D.P.)

 

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …