Wednesday , December 7 2022

Diasil şi-a prezentat parcul de utilaje pentru intervenţii la vreme de iarnă

Pe lângă freze, sărăriţe, camioane de transport cu lamă, firma care are în atribuţii activitatea de deszăpezire în municipiul Suceava s-a dotat şi cu ATV-uri cu lamă ce vor fi folosite pe străzile înguste. Primarul municipiului, Ion Lungu, a trecut ieri în revistă cele 20 de utilaje ale firmei Diasil, exprimându-şi mulţumirea pentru modul în care societatea de salubrizare s-a pregătit pentru iarnă 

 DIASIL1_tn


In al doilea an consecutiv, la SC Diasil SRL a avut loc o trecere în revistă, de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a  utilajelor pe care firma suceveană le are pregătite pentru a interveni în situaţii de urgenţă pe timp de iarnă pe şoselele din municipiul reşedinţă de judeţ. Dacă anul trecut, primarul Ion Lungu îl avertiza pe directorul de la Diasil, Anton Curelaru, că este vorba de un “prim test”, anul acesta, trecerea în revistă a utilajelor pregătite pentru intervenţie a fost mai relaxată. Primarul municipiului reşedinţă de judeţ s-a declarat mulţumit de felul în care societatea şi-a pregătit autospecialele pentru iarna care bate la uşă.  20 de utilaje, inclusiv ATV-uri cu lamă ce vor folosite pentru străzile înguste ale municipiului Suceava sunt gata să intervină la prima ninsoare.  “Facem această trecere în revistă de-acum într-un mod tradiţional. SC Diasil SRL asigură salubrizarea stradală în urma contractului de concesiune încheiat cu Primăria municipiul Suceava anul trecut. Am făcut anul trecut o trecere în revistă a utilajelor de care dispune societatea şi ne-am declarat mulţumiţi. Nu am avut probleme iarna trecută şi nu cred că vom avea probleme nici în iarna care va veni, pentru că, aşa cum se vede, parcul auto – flota Diasil, cum i s-a spus, s-a îmbogăţit cu utilaje noi. Pe lângă freze, sărăriţe, camioane de transport cu lamă, firma s-a dotat şi cu ATV-uri cu lamă ce va fi folosit pe străzile înguste”, a declarat primarul Ion Lungu, care a mai explicat că fiecare utilaj este programat să intervină pe traseu în conformitate cu organizarea stabilită de dispeceratul ce funcţionează la societatea de salubrizare DIASIL.LUNGU CURELARU_tn
In ceea ce priveşte stocul de material antiderapant pentru perioada de iarnă, directorul SC Diasil SRL, Anton Curelaru a explicat că are deja achiziţionate 1050 tone de sare şi 1200 tone de nisip, astfel încât se poatea interveni din acest punct de vedere oricând este necesar iar dacă va mai fi nevoie de alte cantităţi de materiale antiderapante, acestea vor fi repede achiziţionate, fără sincope.
“Suntem mai bine pregătiţi decât anul trecut. Am avut un an ce ne-a permis să facem investiţii şi să ajungem la nivelul prevăzut în caietul de sarcini şi în contractul asumat cu primăria Suceava. Avem în plus aceste ATV-uri cu care vom putea interveni pe străzile înguste, dar şi pe cele în pantă, multe dintre acestea din cartierele noi ale municipiului, unde nu sunt încă finalizate lucrările la drumuri şi la trotuoare”, a declarat directorul SC Diasil SRL, Anton Curelaru. Forţa de muncă pentru intervenţiile ce se vor impune pe timp de iarnă este suficientă şi pregătită corespunzător iar pe arterele principale, când va fi cazul, se va opta în principal pentru intervenţia cu sare, mai puţin cu nisip.
De menţionat că acum un an, tot pe la jumătatea lunii noiembrie, în municipiul Suceava, s-a inaugurat această trecere în revistă a utilajelor care vor lucra pe străzile din reşedinţa de judeţ, pe timpul iernii, firma Diasil, proaspăt câştigătoare a licitaţiei de salubrizare stradală trebuind să demonstreze opiniei publice că are capacitatea de a interveni în situaţiile de urgenţă ce le-ar impune sezonul rece. Diasil Suceava s-a achitat onorabil de obligaţiile asumate.    (O.S.)

Vezi si

Conflict la Școala Gimnazială Zamostea. Directoarea a chemat Poliția în ajutor, iar o profesoară Ambulanța

Disensiunile dintre corpul profesoral și directoarea școlii din Zamostea mocnesc de ceva timp, iar la …