Wednesday , April 24 2024

DIASIL, prima zi de curăţenie în municipiul Suceava

 “Este o zi grea şi foarte importantă pentru că timp de şapte ani de acum încolo, firma noastră are obligaţia ca, prin prestarea unor servicii de calitate, să mulţumească populaţia municipiului Suceava”, a explicat directorul DIASIL Service, Anton Curelariu

diasil maturat 1 [800x600]


DIASIL Service SRL a preluat, începând de ieri, activitatea de salubrizare în municipiul Suceava, un contract ce urmează a se derula pentru o perioadă de 7 ani. Anton Curelariu, directorul SC DIASIL Service, a pornit ieri dimineaţă cu toată echipa ce o are la dispoziţie şi cu toate dotările ce le deţine, pe străzile, aleile şi trotuarele oraşului, la măturat, deocamdată, mai ales că, s-a lăsat a se înţelege că în ultima perioadă cei de la Rosal, care au asigurat acest serviciu până de curând, în ultimele zile nu s-au prea înghesuit la treabă, atitudine oarecum de înţeles, în condiţiile în care măturătorii acestei firme sunt pe cale să ia calea şomajului.
Una peste alta, în urma licitaţiei organizate, primăria Suceava a desemnat câştigătoare firma DIASIL Service SRL pentru a asigura curăţenia stradală şi pentru asigurarea serviciilor de deszăpezire, pe timp de de iarnă. “Prima zi, cea de astăzi (ieri, n.r.) este o zi grea şi foarte importantă pentru că timp de şapte ani de acum încolo, firma noastră are obligaţia ca prin prestarea unor servicii de calitate să mulţumească populaţia municipiului Suceava la un nivel înalt, cum am făcut-o de altfel şi altădată”, a explicat Anton Curelariu care a arătat că strategia pentru asigurarea unui bun serviciu de curăţenie în Suceava pleacă în primul rând de la o bună organizare. “Am împărţit oraşul în trei sectoare – George Enescu cu Obcine, Centrul cu Zamca, Burdujeni cu Iţcani. Pe primul sector lucrează la ora actuală 15 operatori pentru măturarea trotuarelor, străzilor şi aleilor; în cel de-al doilea sector – Centru şi Zamca, avem 18 lucrători, iar în Burdujeni şi Iţcani 22. Conform caietului de sarcini şi a fişei de date ne încadrăm în programul care a fost stabilit prin licitaţie. In continuare, noi vom face un program îmbunătăţit, încât să facem faţă la provocarea din aceste zile – repararea <<curăţeniei>> pe care Rosal-ul a lăsat-o în urmă. Nu pot spune că în ultima perioadă au abandonat această activitate de curăţenie, dar ceea ce este în teren se vede, cetăţenii văd, iar noi trebuie ca în cel mai scurt timp să aducem străzile şi trotuarele la un grad de curăţenie pe măsura pretenţiilor locuitorilor acestui oraş“, a explicat directorul SC DIASIL Service.diasil maturat 2 [800x600]
Anton Curelariu a mai arătat că a pornit activitatea de salubrizare cu ceea ce avea prevăzut în caietul de sarcini dar îşi propune să facă noi angajări, pentru a se mări forţa de muncă, astfel încât, în maxim o lună de zile, “Suceava să poată fi denumit un oraş curat”. Seful de la DIASIL a arătat că se va depune un efort mai mare în această perioadă pentru că este toamnă, cad frunzele şi acestea trebuie permanent măturate, dar asta nu înseamnă că nu va fi rezolvată situaţia.
Un aspect mai delicat este acela că în zilele acestea, peste 60 de angajaţi vor trebui să fie trimişi în şomaj de la ROSAL, firmă care nu se mai ocupă decât de preluarea gunoiului menajer, şi aceasta până în primăvara anului viitor, dacă nu intervin alte modificări. “Am avut o întrevedere cu domnul director Niculescu de la Rosal, purtând o discuţie pe această temă. Am lăsat documente prin care am anunţat că forţa de muncă ce s-a ocupat la Rosal de activitatea de curăţenie şi care este interesată, poate veni la DIASIL. Până acum nu a venit nicio persoană care să-şi manifeste interesul pentru a schimba calitatea de angajat de la o firmă la cealaltă, dar probabil că încă nu şi-au încheiat formalităţile de închidere a contractelor de muncă. Sperăm că vor veni oameni şi de acolo”, a mai spus Anton Curelariu.
In ceea ce priveşte logistica, la serviciile de curăţenie pe timp de vară, care trebuie asigurate neapărat până inclusiv pe 15 noiembrie, noul operator de salubrizare are în dotare trei utilaje de măturat de dimensiuni mai mici, pentru trotuare şi două utilaje de măturat de dimensiuni mari, peste cerinţele din caietul de sarcini care stabiliea doar două măturători mici. “Vom face în aşa fel încât să mărim dotarea, pentru a putea face faţă standardelor de curăţenie ale oraşului, ce ni le-am asumat”, a mai spus directorul Curelariu care a mai adăugat că pentru perioada de iarnă, sunt în pregătire la montaj plugurile şi sărăriţele pe maşini, aşa cum este prevăzut în caietul de sarcini, a fost comandat materialul antiderapant şi sarea şi urmează ca până săptămâna viitoare să fie în curtea unităţii toate materialele necesare pentru buna întreţinere a străzilor, aleilor şi trotuarelor din municipiul Suceava, pe parcursul iernii. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …

3 comments

  1. Se vede ca Romania este o tara inapoiata! In anul 2014, inca se mai face curatenie pe strazile unui mare municipiu, cu matura si lopata?

  2. Imaginea arată cea mai urata strada și mai în spate pe Aleea Lalelelor,unde e mizerie,fără iluminat public,câini mulți și mașini parcate aiurea ,unele abandonete.O imagine de coșmar.

  3. daca 9 oameni din 22 matura o strada din burdujeni cum maturati tate strazile intr-o zi