Thursday , April 18 2024

DIASIL contestă atribuirea în regim de urgență a serviciilor de operare a gropii de deșeuri de la Moara

Pe lângă contestația depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor față de procedura inițiată de CJ Suceava prin care se atribuia, provizoriu, gestionarea rampei de deșeuri de la Moara către asocierea firmelor sucevene Florconstruct, Fritehnic și Ritmic, Diasil a cerut Consiliului Județean printr-o notificare prealabilă să revoce hotărârea adoptată. Acesta este pasul premergător pentru o acțiune în instanța de contencios administrativ, firma nefiind sigură de succesul contestației la CNSC 

Procedura de operare a depozitului ecologic de deșeuri de la Moara pe situație de urgență a fost contestată de firma suceveană de salubritate Diasil. Conducerea societății Diasil ar fi cerut ca la procedura de negociere directă să participe mai mulți operatori, nu doar unul, așa cum s-a stabilit. Anunțul cu privire la contestație a fost făcut ieri de vicepreședintele Consiliului Județean, Viorel Seredenciuc, care a precizat că respectiva contestație a fost depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

 

Pe de altă parte, potrivit lui Viorel Seredenciuc, Diasil a formulat și o plângere prealabilă prin care solicită revocarea hotărârii de Consiliu Județean prin care se dădea posibilitatea atribuiri provizorii a serviciilor de gestionare și operare a rampei de deșeuri de la Moara către asocierea firmelor sucevene Florconstruct, Fritehnic și Ritmic. Acesta este pasul premergător pentru o acțiune în instanța de contencios administrativ.

 

Practic, firma respectivă atacă pe toate fronturile, iar opțiunea cu privire la demersul în instanța de contencios administrativ este o soluție în condițiile în care nu este foarte sigură pe succesul la CNSC. Viorel Seredenciuc, cum era de altfel de așteptat, nu s-a arătat deloc încântat de ceea ce se întâmplă.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prezidat de prefectul Mirela Adomnicăi, a fost cel care a solicitat punerea în funcțiune, din considerente de urgență, a depozitului de deșeuri de la Moara, prevalându-se de prevederile unui Memorandum care permite atribuirea temporară a gestionării depozitului de deșeuri unui operator privat prin încredințare directă.

 

Precizăm că depozitul ecologic de la Moara este o investiție realizată de Consiliul Județean cu fonduri europene derulate prin așa-numitul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor și accesate prin Programul Ope­rațional Sectorial – Mediu (derulat în e­xer­cițiul financiar 2007-2013). Deși este finalizat de mai mulți ani, operarea depozitului de deșeuri este blocată din cauza contestațiilor înregistrate la licitația pentru desemnarea ­o­peratorului, licitație care a avut loc în mai 2017 și care a fost adjudecată de aceeași asociere a firmelor sucevene Florconstruct, Fritehnic și Ritmic. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …