DGASPC solicită ieșirea din carantină a Centrului de la Sasca Mică întrucât nu mai are niciun beneficiar diagnosticat pozitiv cu COVID-19

reportersite
4/06/20 ora:2:01am

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că miercuri, 3 iunie, după negativarea testelor, au fost externați ultimii trei beneficiari ai centrului de la Sasca internați la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

„Astfel, niciun beneficiar al centrului nu mai este infectat cu SARS-CoV-2. Ca urmare, DGASPC solicită DSP Suceava inițierea procedurilor pentru ieșirea centrului din carantină”, a precizat Gheorghe Flutur.

Şeful administrației județene sucevene a adăugat că în cursul zilei de marți, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost finalizată instalarea stației de osmoză inversă necesară pentru dializa pacienților cu COVID-19. Acest lucru permite, începând de miercuri, separarea circuitelor funcționale COVID și non-COVID și pentru pacienții dializați. „S-a făcut încă un pas spre revenirea, în etape, a activității Spitalului Județean Suceava la normalul dinaintea pandemiei”, a mai spus Gheorghe Flutur. (D.P.)