Sunday , November 27 2022

Deţinut, transportat cu ambulanţa la Spital direct din sala de judecată

ambul justitie [800x600]

Lui Gheorghe Saghin, de 54 de ani, din Ciprian Porumbescu, i s-a făcut rău după ce traheostoma ce o avea instalată s-a înfundat, împiedicându-l să respire. Gheorghe Saghin ispăşeşte în Penitenciarul Botoşani o pedeapsă de cinci ani de închisoare, pentru tentativă de omor 

Ieri, în jurul orei 10.00, SMURD-ul şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost solicitate prin 112 la Palatul Justiţiei, unde unei persoane i s-a făcut rău în sala de judecată.
Echipajele de ambulanţieri ve-nite la faţa locului l-au găsit într-o sală de judecată a Curţii de Apel Suceava  pe Gheorghe Saghin, de 54 de ani, deţinut în penitenciarul Botoşani, care avea mari dificultăţi de respiraţie. Bărbatul a fost scos din sala de judecată şi transportat pe un hol al instituţiei inaccesibil pu-blicului unde i s-a acordat primul ajutor după care a fost transportat cu ambulanţa SMURD la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean. De  aici a fost preluat de medicii Secţiei ORL, care au stabilit că Gheorghe Saghin are instalată o traheostomă ( un tub de plastic, ce ţine locul unei trahee). Intr-un fel sau altul, aceasta s-a înfundat, fapt care îl împiedica pe pacient să respire. Medicii ORL au procedat la desfundarea prin absorbţie a traheostomei iar după ce a fost stabilizat, deţinutul a fost adus din nou la instanţă de unde a fost preluat de maşina penitenciarului şi dus dus înapoi în celulă, la Botoşani, cauza pentru care venise la Suceava fiind amânată.
Gheorghe Saghin este de loc din comuna Ciprian Porumbescu şi ispăşeşte în Penitenciarul Botoşani o condamnare de cinci ani pentru tentativă de omor. Ieri la Curtea de Apel Suceava era programat un termen de judecare a apelului înaintat de acesta împotriva unei hotări a Tribunalului de la sfârşitul anului trecut, prin care a fost respinsă ca inadmisibilă pe motiv de tardivitate a unei contestaţii în anulare formulată de Saghin.
Un miliard de lei şi cinci ani de închisoare, preţul celei mai scumpe găini din lume
Gheorghe Saghin, zis “Gelu”, din comuna Ciprian Porumbescu a mai fost în atenţia presei începând din luna iulie a anului 2013
Pe data  18 iulie a acelui an, Sagin l-a lovit cu un hârleţ în cap, pe un consătean – Alexandru Zens, punându-i viaţa în pericol. Scandalul a plecat de la un copil al fratelui celui agresat care i-ar fi călcat cu bicicleta o găină, omorând-o. S-a stabilit atunci că Alexandu Zens împreună cu fraţii săi Dumitrache Zens şi Vasile Zens lucrau la săpatul unei cana-lizări la locuinţa unei femei din localitate. La un moment dat, lângă aceştia a oprit un autoturism din care au coborât Gheorghe Saghin şi fiul său Vasile Saghin, de 21 de ani. Cei doi l-au acostat pe Dumitrache Zens reproşându-i că fiul său i-a omorât o găină cu bicicleta.
Alexandru Zens a intervenit între cei trei încercând să aplaneze conflictul. Atunci Gheorghe Saghin a luat de jos un hârleţ, iar fiul său Vasile Saghin a pus mâna pe un târnăcop şi l-au lovit pe Alexandru Zens cu hârleţul şi târnăcopul peste cap şi mâini până l-au lăsat lat pe jos, după care as-au urcat în maşină şi au plecat. În primă fază victima Alexandru Zens a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate. In urma examinării făcute de medicul legist s-a stabilit că victima suferise un traumatism cranio cerebral şi alte leziuni ce i-au pus viaţa în pericol.
In luna ianuarie a anului trecut, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Gheorghe Saghin la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat. Fiul acestuia, Vasile Gabriel Saghin, a primit şi el şase luni de închisoare cu suspendare. Totodată, judecătorii l-au obligat pe Vasile Gabriel Saghin la plata a 378 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Gheorge Saghin trebuie să-i plătească părţii vătămate Alexandru Zens, de 31 ani, din comuna Ciprian Porumbescu, suma de 13.200 de lei cu titlu de despăgubiri materiale şi 100.000 de lei (un miliard de lei vechi) – daune morale. Curtea de Apel Suceava a dispus ulterior reducerea la cinci ani a condamnării pentru Gheorghe Saghin. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …