Sunday , January 29 2023

Deputatul Mihalescul solicită ministrului Dezvoltării clarificări privind demersurile necesare pentru ca noua administrație liberală din Rădăuți să beneficieze de fonduri pentru repararea străzilor 

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a adresat ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ştefan, o interpelare în care cere clarificări privind demersurile pe care noua administrație liberală a municipiului Rădăuți trebuie să le întreprindă pentru beneficia de fonduri destinate modernizării străzilor și reabilitării clădirilor istorice din localitate.

Dumitru Mihalescul

Deputatul liberal sucevean arată că la 1 iulie 2020, Guvernul PNL a lansat cel mai puternic plan de investiții și de relansare economică din ultimii 30 de ani, care conține investiții publice de zeci de miliarde de euro, în special la nivelul comunităților locale și al infrastructurii mari.

Conform lui Dumitru Mihalescul, unul dintre obiectivele asumate de Partidul Național Liberal în cadrul componentei ”dezvoltare locală” îl reprezintă reabilitarea a sute de monumente istorice, clădiri aparținând patrimoniului cultural și sedii administrative ale unor instituții.

Dumitru Mihalescul consideră că această componentă investițională este deosebit de importantă pentru Municipiul Rădăuți, în condițiile în care centrul orașului este do­minat de clădiri istorice, care în timpul administrațiilor conduse de PSD nu au beneficiat de suficiente lucrări de reabilitare/re­novare, deși valoarea culturală și istorică a acestora este una inestimabilă.

În condițiile în care din 28 septembrie Municipiul Rădăuți este condus de o administrație liberală care și-a propus multiple proiecte investiționale pe termen scurt și mediu, frșutatul dumitru Mihalescul i-a solicitat ministrului Ion Ştefan să aducă următoarele precizări:

• „Având în vedere că programul dedicat reabilitării clădirilor istorice va beneficia de un buget de peste 2 ­mi­liarde de lei, când se anticipează că va fi deschisă această linie de finanțare pentru administrațiile publice locale?

• Ce demersuri concrete trebuie să facă autoritățile administrației publice locale pentru a fi incluse în acest program?

• Având în vedere precaritatea străzilor din Municipiul Rădăuți și finanțarea uriașă pe care Guvernul PNL o asigură autorităților locale pentru acest tip de investiții, ce demersuri concrete trebuie să întreprindă tânărul și proaspătul primar al Municipiului Rădăuți pentru a putea beneficia cât mai curând de finanțările guvernamentale și a demara modernizarea străzilor din municipiu?”, se arată în interpelarea depusă de deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul. (O.S.)

secretarasite

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …