Deputatul Mihalescul critică guvernele PSD pentru ostilitatea față de mediul privat în condițiile în care în acești ani a fost creștere economică

10/10/19 ora:5:59am

 

 

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, susține că toți cei care îl cunosc știu foarte bine că nu este nici pe departe vreun nostalgic al vremurilor de dinainte de 1989, ci, dimpotrivă, știu că el consideră că acea perioadă a fost una dintre cele mai tragice file din istoria noastră. „Cu toate acestea, nu pot să nu-mi amintesc că, prin munca acestui popor, România producea și export lucruri de calitate, bine primite pe piața românească și pe piețele internaționale. Astăzi, după 30 de ani de capitalism de cumetrie promovat în 23 de ani de guvernare PSD, constatăm cu amărăciune că antreprenorii români fac față cu mare dificultate concurenței deosebit de puternice din Uniunea Europeană”, atrage atenția Dumitru Mihalescul. În opinia acestuia, cauza este una pe care o cunoaște toată lumea: „Guvernele din ultimii 7 ani, conduse direct sau indirect de PSD, au sabotat constant dezvoltarea mediului de afaceri din România, adică a acelor mici businessuri românești mici și mijlocii”. De altfel, deputatul este de părere că acele guverne nici nu s-au străduit mult să facă acest lucru, pentru că „întreaga istorie a PSD a fost marcată de o ură inexplicabilă față de proprietatea privată, față de oamenii cu inițiativă și față de angajații din sectorul privat”. Reforme păguboase și experimente nocive au dăunat deopotrivă atât agenților economici români, cât și investitorilor străini. „Dacă investitorii străini au avut o portiță de scăpare, făcându-și bagajele și plecând către statele vecine, mai prietenoase pentru mediul de afaceri, antreprenorii români nu au avut nicio șansă să se lupte cu propriul guvern. În 7 ani de creștere economică, numărul de firme private care s-au confruntat cu dificultăți a crescut într-un mod amețitor, tocmai pentru că Guvernul a fost dușmanul, nu prietenul antreprenorilor români”, a declarat Dumitru Mihalescul, întrebându-se retoric cum să se dezvolte bietul antreprenor român, atâta vreme cât infrastructura de transporturi este la fel de proastă ca în urmă cu 30 de ani? „Cum să producă eficient întreprinzătorul nostru național, când el plătește impozite împovărătoare pe carburanți, pe materii prime, suportă impozite apăsătoare pe salarii și cele mai mari prețuri pentru energie din regiune? Cum să facă antreprenorul român față concurenței care vine din afara țării, atâta vreme cât agenții economici din alte țări sunt susținuți cu toată forța de guvernele lor, ca să producă eficient și să vândă produsele cu ușurință”, a mai arătat deputatul liberal sucevean.

În opinia sa, declarația politică scrisă fiind transmisă public în Camera deputaților, Guvernele PSD au ratat șansele economice favorabile din ultimii ani, pentru a lua decizii corecte în favoarea dezvoltării antreprenorilor români. „Cine se uită în datele publicate de Banca Națională a României înțelege cât de vulnerabili sunt antreprenorii români! Astfel, mai mult de 85% dintre firmele românești nu ar putea să depășească efectele unei eventuale crize economice. Mai mult decât atât, dacă ne uităm la ritmul alert în care firmele românești intră în insolvență sau sunt radiate la numai câteva luni de la înființare, ne dăm seama că Guvernul nu face nimic pentru consolidarea economiei private românești. Cred cu putere că demiterea Guvernului PSD și instaurarea unui guvern PNL format din oameni competenți reprezintă o oportunitate uriașă pentru mediul de afaceri din România să primească acel sprijin pe care nu l-a primit niciodată de la PSD. Ceea ce n-a înțeles PSD este faptul că antreprenorii români sunt cei care muncesc din greu și își asumă riscuri pentru a asigura resursele financiare din care Guvernul să poată construi infrastructură, școli, spitale și să susțină principalele autorități ale statului. Ori, cu o economie slabă, nici statul român nu poate să fie puternic!”, a mai declarat Dumitru Mihalescul. (D.P.)