Wednesday , February 8 2023

Deputatul liberal Mihalescul anunță că dorește să intervină asupra legislației privind protecția copiilor cu handicap

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a adresat o interpelare  ministrului Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, prin care îi solicită acestuia informații privind tipurile de sprijin de care beneficiază copiii cu handicap, anunțând în același timp că vrea să intervină asupra legislației curente privind protecția copiilor cu handicap.

Deputatul liberal sucevean a arătat că în România se nasc anual mii de copii cu diferite tipuri de handicap, având, atât ei, cât și familiile lor, nevoie de sprijin special, atât financiar, cât și instituțional. „Din păcate, în țara noastră copiii cu handicap nu beneficiază de o atenție specială, ci doar de niște mecanisme, total ineficiente pentru nevoile pe care le au aceștia. Un asemenea exemplu îl reprezintă copiii care au handicap psihic deosebit de grav”, susține Dumitru Mihalescul.

Dorind să intervină asupra legislației curente privind protecția copiilor cu handicap, deputatul liberal sucevean îi solicită ministrului Budăi dare despre câți copii cu handicap erau înregistrați la data de 1 aprilie 2019 în evidențele Ministerului Muncii și Justiției Sociale (ANPDC) și o estimare despre câți copii cu handicap nu sunt înregistrați în evidențele oficiale.

De asemenea, Dumitru Mihalescul îl întreabă pe ministrul Muncii care este sprijinul financiar pe care statul român îl acordă lunar familiilor care au un copil cu handicap, solicitând detalii despre fiecare tip de sprijin, plătit din resurse bugetare, pentru copiii cu handicap, familiile lor și însoțitorii copiilor cu handicap.

În același timp, deputatul Dumitru Mihalescul îi cere ministrului Buduăi să precizeze care sunt modalitățile de tratament susținute din bugetul public pentru copiii cu handicap psihic și detalii despre asistența de care beneficiază părinții copiilor cu handicap psihic. (C.A.)

 

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …