Sunday , March 3 2024

Deputatul Bogdan Gheorghiu și Asociația OvidiuRo, alături de copiii de la grădinița din satul Bahna Arini

“Punguțe cu două cărți”, oferite cadou părinților și copiilor internați la Spitalul Județean în secțiile Maternitate, Pediatrie și Infecțioase.

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a continuat și anul acesta programul „Citește-mi 100 de povești”,  program inițiat în perioada în care acesta a ocupat funcția de ministru al Culturii.

Programul, care se desfășoară sub egida Proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială, este rezultatul colaborării dintre Asociația OvidiuRo, Ministerul Educației și Ministerul Culturii în vederea stimulării lecturii atât în grădinițe, cât și în cadrul familiei.

De această dată, împreună cu partenerii de la Asociația OvidiuRo, Bogdan Gheorghiu le-a citit, vineri,  povești copiilor de la grădinița din satul Bahna Arini, comuna Preutești.

“Din nou am simțit plăcerea de a fi în mijlocul copiilor, în această zi însorită. Sunt locuri de care mă simt legat sufletește, tatăl meu fiind de loc din satul Huși, comuna Preutești. Așadar, într-un fel m-am întors acasă, dar și pentru faptul că în copilărie vizitam des bunicii. A fi în mijlocul copiilor, pentru mine a fost o experiență minunată, a fost o reală plăcere pentru mine să descoperim împreună acele animale exotice despre care ei știau prea puține lucruri. Cei de la OvidiuRo au toată dăruirea pentru ca aceste comunități mai îndepărtate de zone urbane, de centre culturale, să fie dinamizate prin astfel de acțiuni ce sădesc dragostea pentru citit, pentru a cunoaște lucruri noi. Eu cred că astăzi am reușit să spargem rutina zilnică a comunității, mai ales dacă ne referim la părinții acestor copii. Din punctul meu de vedere, a fost o acțiune reușită, cu o încărcătură sufletească deosebită”, a declarat deputatul liberal sucevean.

„Punguța cu două cărți” este un alt proiect al Asociației OvidiuRo, aflat la a treia ediție, acesta încurajând lectura începând de la naștere.

20.000 de „punguțe” vor ajunge la copiii din mediile defavorizate, obiectivul fiind ca aceștia să beneficieze de stimulare cognitivă încă de la vârste fragede.

Pentru a susține și acest demers,  Bogdan Gheorghiu a fost, tot vineri, alături de membrii asociației într-o vizită la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, la maternitate, la secția de pediatrie, dar și la secția de boli infecțioase.

Președintele Asociației OvidiuRO, Maria Gheorghiu, a precizat că a revenit cu drag la Suceava, pentru a încuraja lectura în familie și în grădinițe:  „Le-am oferit copiilor și părinților din spital cărți pentru a încuraja lectura și ne bucurăm că am fost primiți cu drag și că am văzut zâmbete pe fețele copiilor și părinților”.

Medicul Monica Terteliu, șefa secției de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean Suceava, a apreciat activitatea întreprinsă, menționând că aceasta reprezintă o parte a educației: „Educația începe de mic, indiferent de locul în care le afli, fie că suntem la spital, fie că suntem acasă, întotdeauna o poveste este binevenită și asigură un confort psihic unui copil”. (O.S.)

Vezi si

Un muncitor de 63 de ani a murit la Dolhasca, pe șantierul axialului Suceava – Iași

Vineri, în jurul orelor 11.00 – 11.20, B. Vasile, de 63 ani, din comuna Trușești, …