Depuneri de coroane la bustul lui Mihai Eminescu și al lui Ciprian Porumbescu

reportersite
15 ianuarie 2021, 20:27

La bustul lui Mihai Eminescu de lângă Biserica „Sf. Nicolae” din centrul Sucevei au fost depuse coroane de flori, la împlinirea a 171 de la nașterea marelui poet. Cum era de așteptat, din cauza crizei sanitare, la eveniment au fost puțini participanți. „Cu toate că situația actuală nu permite o manifestare care să cinstească pe deplin această zi importantă, municipalitatea a decis să facă un gest simbolic prin depunerea de coroane de flori la bustul poetului național”, se precizează pe contul de facebook al Primăriei Municipiului Suceava.

Potrivit unei informări de pe contul de facebook al PNL Suceava, au fost depuse coroane din partea Consiliului Județean, a Primăriei Suceava și a Teatrului „Matei Vișniec”. Au fost prezenți prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, vicepreședintele CJ, Niculai Barbă, consilierul local Angela Zarojanu, consilierul primarului Ion Lungu, Ovidiu Milici, directorii Sorin Filip și Călin Brăteanu de la Centrul Cultural, directorul de spectacole de la Teatrul „Matei Vișniec”, Alina Mihăescu și impresarul artistic al teatrului sucevean, Geo Alupoae.

Tot vineri, 15 Ianuarie, vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă și directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, au depus coroane de flori la bustul lui Ciprian Porumbescu din parcul central al Sucevei. (D.P.)