Tuesday , May 17 2022

Denumirea rezervată pentru Organizației de Management al Destinației este „Suceava-Orașul Cetății de Scaun”

Primăria Municipiului Suceava continuă demersurile de înființare a Organizației de Management al Destinației. În conferința de presă de miercuri, 26 ianuarie, ținută în format online, primarul Ion Lungu a anunțat că municipalitatea a depus deja la Ministerul Justiției cerere pentru rezervarea denumirii și că au fost făcute trei propuneri de nume, cea pe care și-o doresc autoritățile locale fiind OMD „Suceava-Orașul Cetății de Scaun”.

Tot referindu-se la acest OMD, Ion Lungu a spus că prima întâlnire va fi organizată în data de 4 februarie la care au fost invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor și entităților care vor deveni parteneri în OMD. Primarul a precizat că obiectivul acestui OMD Suceava-Orașul Cetății de Scaun va fi să gestioneze destinația turistică „Suceava și pe patru categorii, respectiv turism cultural, turism ecumenic, turism de agrement și turism de shopping”.

În atare situație, nu este întâmplător că în această asociere cu caracter public-privat parteneri vor fi Consiliul Județean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Muzeul Național al Bucovinei, Universitatea „ștefan cel Mare” Suceava, dar și reprezentanți ai industriei hoteliere, ai agențiilor de turism și ai Shopping City Suceava și Iulius Mall. (D.P.)

Vezi si

În județul Suceava s-a autorecenzat 37.7% din populația rezidentă estimată. Perioada de autorecenzare s-a prelungit până pe 27 mai

Comunele Bălăceana, Ciocănești, Breaza, Moldova Sulița, Ilișești, Zamostea și municipiul Câmpulung Moldovenesc dețin locurile fruntașe, …