Wednesday , September 22 2021

Demolarea garajelor pentru parcări în Obcini nu se face anul acesta

Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Suceava a emis un certificat de urbanism pentru Serviciul Investiții, reprezentat de directorul Neculai – Liviu Frunzaru, documentul cu rol de informare fiind cu privire la „elaborare Plan Urbanistic Zonal și Regulament de urbanism aferent, pentru obiectivul de investiții <<parcare supraterană etajată, parcare supraterană la nivelul solului și grădiniță pe străzile Mesteacănului, Duzilor și Bulevardul Corneliu Coposu>>”.

Reamintim că în aprilie a.c. a fost supus aprobării Consiliului Local Suceava un proiect de hotărâre cu privire la listele cu bunuri imobile reprezentând terenuri și construcții care fac obiectul „coridoarelor de expropriere” aferente obiectivelor de investiții inițiate de municipalitate în zona străzii Ştefan Tomșa, dar și în cartierul Obcini, respectiv pe străzile Mesteacănului, Duzilor și Bulevardul Corneliu Coposu.

Demararea procedurilor legale a fost aprobată de către Consiliul Local Suceava în luna martie: 1.666 mp limitrof străzilor Mesteacănului, Duzilor pentru o grădiniță; 3.020 mp limitrof străzilor Duzilor și bulevardului Corneliu Coposu pentru o parcare; 1.538 mp  limitrof străzilor Mesteacănului, Duzilor și bulevardului Corneliu Coposu pentru o parcare; 4.512 mp pe strada Ştefan Tomșa pentru o parcare. În condițiile în care PUZ-ul nu este finalizat, ci abia a fost inițiată realizarea acestuia, probabilitatea ca să asistăm în acest an la desființarea garajelor este foarte mică, dacă nu chiar „microscopică”. Prin urmare, garajele pe care Primăria anunța că vor fi demolate cu siguranță vor mai adăposti mașini anul acesta și chair în prima parte a anului viitor. (D.P.)

Vezi si

Centrul de vaccinare de la Shopping City se închide de la 1 octombrie. Se redeschide cel de la Colegiul „Ștefan cel Mare”

Centrul de vaccinare drive thru de la Shopping City se va închide de la 1 …