Conducerea interimara a Spitalului Judetean a demisionat. Ministerul Sanatatii va trimite o echipa manageriala de la Bucuresti

2/04/20 ora:8:00am

UPDATE: Prefectul Alexandru Moldovan a confirmat faptul ca echipa de conducere interimara a SJU si-a depus miercuri seara demisia, a informat Digi24, si a anuntat ca va da o declaratie mai tarziu.

Conform mai multor surse, managerul interimar, dr. Florin Filip, si directorul medical interimar, dr. Elena Doina Ganea, impreuna cu mai multi medici de la Spitalul Judetean Suceava si-au dat in aceasta seara demisia.

În locul conducerii demisionare, Ministerul Sănătății va trimite o echipă managerială de la București, formată din medici militari, anunță  România TV. Conform televiziunii de stiri, conducerea  SJU ar urma sa fie preluata de trei medici militari.

La intrebarea reporterului G4Media dacă poate confirma demisiile celor doi, Grupul de Comunicare Strategică a răspuns că ”nu poate confirma, dar nici infirma”.

Cei doi medici, Filip si Ganea, au preluat conducerea Spitalului Judetean in conditii de criza, acum o saptamana, dupa suspendarea fostului manager Vasile Rimbu si a directorului medical Mircea Macovei.

 

7 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Voluntar 02/04/2020 la ora 13:27 -

  Nimeni nu va plăti pentru genocidul de la Suceava.Toti dau vina pe medici dar dacă ați fi în locul lor ce ati face?Mai ales cand nu ai nimic decat mâinile goale.Veniti ca voluntari toți cei care hulit medicii!

 2. Socrates 02/04/2020 la ora 10:52 -

  Unde este Dl Flutur camera cu termoviziune promisa aeroportului Suceava , acest echipament performant a salvat sute de mii de vieți in timpul SARS AH1N1 deoarece detectează atacul vital din mers .
  Dacă totuși il aveti si aeroportul este închis plasați l intr un centru comercial si astfel fa face detecția suspectilor de covit fara a fi nevoie de teste .
  Cand am sunat in Italia pentru a procura un astfel de echipament pentru Suceava ABSOLUT TOATE erau in uz si nu mai aveau nici un echipament disponibil.
  La DSP ni s a dat cu ffit pe 12 martie cand li s a propus folosirea acestui echipament .
  act decizional facut de Dna Boliacu – între timp înlocuită.
  Ca paradoxul sa fie si mai mare in aceeasi zi am petrecut 4 ore la telefon cu producătorii de echipamente de termoviziune din Suedia pentru a închiria dar nu aveau nimic.
  Am sunat in Marea Britanie , am primit oferta am inaintat o unei persoane competente din conducerea prefecturii suceava care a încercat si ea imposibilul: DSP Suceava unde s a lovit de un zid .
  Ca totul sa fie crunt intr un final am gasit la iași 2 ingineri termografi atestați atât în Marea Britanie cat si România cu camere portabile foarte performante si erau gata să vina la Sv .
  După marele FLIT de la DSP Suceava totul a fost cancelat.

 3. Costica 02/04/2020 la ora 9:41 -

  Unde e domnul Flutur și cu ai lui colegii ? Care anunțau ca au intrat nu știu câte mii de oameni in urgentă pe zi și pe aeroport am depășit traficul nr …. ca sa haleasca banu de pe la ministere ! Bravo suceveni îl avem pe domnul flutur cu noi unde e ? Izolat la Gura Humorului la vreo cabana ! Avem PNL in SV și ne ajuta făceam autostrăzi pana acum și acum mor oamenii parca sunt Carne de tun ! Bafta

 4. Jardel 02/04/2020 la ora 9:39 -

  Cred ca medicii din conducere care si au dat demisia au procedat absolut corect .
  Având în vedere starea de urgenta si minciunile promovate de bucuresti in comparatie cu ceea ce este de fapt in spital singura solutie de a le arăta politrucilor ca NU SE MAI POATE este demisia conducerii pentru a le forta mâna sa faca ceva concret.
  A fost o mutare grea dar brava .
  Pe de altă parte in cadrul Situației de urgenta si a cadrului penal cu ani grei de închisoare ce acoperă activitatea spitalului si a managerilor NIMENI nu si ar comanda zeghe si cătușe din cauza incompetenței politice si a administrației centrale.
  M am uitat ieri pe site ul NHS – echivalentul din Marea Britanie a ministerului sănătății: tutoriale despre cum îmbraci si cum dezbraci echipamentele, proceduri si metode foarte clare de segregare a traficului si zonelor din spitale .
  Aici nu e vorba de bani e vorba de a gândi și aplica common sensul .
  Iar pe final tot la comanda politica intr un oras unde spitalul este prins între 2 zone absolut dense de populație: cartierul George Enescu și obcini si este declarat spital zonal Covit cand ieri erau doar 2 medici ( cinste lor pentru curaj) cu 600 pacienți si niciunul din ei nu era de la sectorul de boli infecțioase.
  Vor veni cei 3 medici militari si vor face absolut nimic pentru ca vor

 5. Exit 02/04/2020 la ora 8:57 -

  Acestea sunt consecințele celor 30 de ani sub conducerea unor politicieni hoți,corupți și LASI. toți stau ascunși că șobolanii acum.nu a ieșit unul să zică ca-si donează leafa pentru consumabile.jeguri și caractere infecte

 6. Socrates 02/04/2020 la ora 7:57 -

  Bieții oameni au ajuns la capătul.puterilor.
  Adăugând si presiunea penala pe timp.de situație de urgenta fara echipamente, protectie, medici cu promisiuni fara finalitate de la autorități cred ca au facut cel mai bun lucru.
  Au tras realmente un semnal de alarmă ca nu se mai poate .
  Ieri erau 2 medici care aveau grija de cei cu covit si niciunul in domeniu – de apreciat dedicație lor – iar bucureștiul transmiteau ca la suceava totul este ok sunt medici echipamente etc.
  SE MINTE CA SA SE ACOPERE UNII PE ALTII ACESTI ORDINARI DE POLITICIENI
  În plus in toț acest context Suceava a devenit CENTRU COVIT – CAT DE NEBUN SI DEZILUZIONAT POTI SA FII SA FACI ASA CEVA

 7. Petru 01/04/2020 la ora 23:07 -

  Ce face Consiliul Județean??? Doarme??? NU EI RĂSPUND DE SPITAL????