Demersuri pentru atragerea de fonduri europene la două drumuri județene

reportersite
25 mai 2020, 7:15

La sfârșitul săptămânii, Gheorghe flutur, președintele CJ Suceava,  a  inspectat lucrările care se execută la Drumul Județean DJ 209A Mălini-Slatina, unde au început lucrările de asfaltare

Săptămâna trecută, Consiliul Județean Suceava a depus la Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Est proiecte pentru modernizarea drumului județean Gura Humorului – Capu Câmpului – Valea Moldovei – Mălini cu legătura spre Iesle – Borca și a drumului Mălini – Cornu Luncii – Horodniceni – Fălticeni, cu propunere de finanțare cu fonduri  europene. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

La această dată se lucrează pe mai multe șantiere la drumurile din județul Suceava, la Boroaia, Hârtop, Vulturești, Mușenița, Pleșa, Stulpicani, Gemenea, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Câmpulung Moldovenesc – Rarău, Panaci, Teșna etc. De asemenea, pe drumurile județene se execută lucrări de plombare.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat lucrările care se execută la Drumul Județean DJ 209A Mălini-Slatina, unde au început lucrările de asfaltare. Investiția, în valoare de 5 milioane de Euro, este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 cu termen de execuție martie 2021. Lucrările sunt prevăzute a se executa pe o lungime de 12,3 km urmând ca lățimea drumului să fie mărită de la 6 m la 8 m, pe care se vor aplica trei straturi de asfalt. De asemenea, prin proiect este prevăzut a se construi patru poduri, 29 podețe noi și alte patru poduri vechi vor fi reabilitate. Pe o lungime de 2,5 km este nevoie de zid de sprijin și parapete și pentru 50 de intersecții cu drumuri laterale au fost prevăzute amenajări. Potrivit unei informări a CJ Suceava, s-au executat în mare parte lucrările de consolidare și se intră în linie dreaptă cu asfaltările. „Am cerut constructorului mobilizare maximă pentru ca lucrările să avanseze cât mai mult acum în perioada aceasta, când vremea este favorabilă. Actuala investiție face legătura mult mai ușor și va putea pune mai bine în valoare Mănăstirea Slatina”, a declarat Gheorghe Flutur. (D.P.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. vremea favorabila 25/05/2020 la ora 15:40 -

  ce demersuri? certitudinile-s mai bune decat demersurile.
  aha, acum inteleg de ce dl. doctor-presedinte flutur nu e niciodata la CJ cand il cauti. totusi in poza apare fara sortuletul de la loja.
  despre demersurile din articol am aflat cu bucurie. totusi, pe cand ceva demersuri sa avem si noi directori sanatosi la cap prin unele institutii din sv? astora de acum li s-or rupt sortuletele primite de la loja. poate gasim si unii cu stiinta de carte si omenie si fara sortulet, zic.
  ceva amenajari de resursa umana proaspata prin institutii… pe cand?
  o mai tinem mult cu mentalitatile comunistoide?