Friday , March 29 2024

Demersuri comune între Suceava și Cluj pentru promovarea produselor tradiționale

 „Nimic nu e prea mult când e vorba de reclamă pentru a consuma produse românești, produse din Bucovina sau produse din Ardeal. Sper ca viitorul guvern să găsească ceva fonduri pentru promovarea produselor tradiționale”, a spus șeful administrației județene sucevene, Gheorghe Flutur, prezent la Târgul de Toamnă de la Cluj 

Autoritățile județene din Suceava și Cluj au în vedere continuarea acțiunilor comune de promovare a Bucovinei și Clujului. În acest sens, președintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, are în aceste zile discuții cu președintele CJ Cluj, Alin Tișe și cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Discuțiile s-au purtat cu ocazia Târgului de toamnă de la Cluj unde președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent la cu asociația „Produs în Bucovina”. „Am hotărât ca în această toamnă să ne întâlnim, aici,  la Cluj, cele două asociații, o piață care așteaptă de mult și pe bucovineni și pe clujeni”, a spus președintele CJ Suceava care a apreciat că vremea este bună, iar târgul are numeroși vizitatori.

Unul din mesajele lui Gheorghe Flutur este acela că, în perioada următoare, rolul administrației publice trebuie să fie mult mai puternic în promovarea produselor românești și a produselor de zonă. „Nimic nu e prea mult când e vorba de reclamă pentru a consuma produse românești, produse din Bucovina sau produse din Ardeal. Când mă întorc acasă o să mă întâlnesc din nou cu asociația Produs în Bucovina să văd ce probleme mai au și să-i rog să se întâlnească mai des pentru că am nevoie de o asemenea asociație în proiectul de promovare a Bucovinei să fie săptămânal lângă noi și noi lângă ei și ne gândim foarte serios și la programe de finanțare dacă se pot găsi pentru a rezolva această problemă de promovare a produselor românești”, a spus șeful administrației județene sucevene. El și-a exprimat dezacordul cu privire la critica referitoare la faptul că nu avem produse românești pe piață și în magazine, arătând că noi nu întreprindem nimic și crede că rolul administrației publice în perioada următoare trebuie să fie și mai puternic în promovarea produselor românești și a produselor de zonă. „Îmi crește sufletul când văd cașcavalul de la Călimani, șvaițerul – rețeta veche austriacă, dar e din Bucovina – în spatele nostru zacuștile lui Tina și dulcețurile din Bucovina. Bravo celor care vin și vând astfel de produse. Sunt bucuros că pot să fiu alături de ei. Mi-aș dori să merg mai departe cu ei spre Viena așa cum am mai fost și sper acest lucru să-l facem”, a spus Gheorghe Flutur.

Un alt mesaj al lui Gheorghe Flutur este despre implicarea viitorului Guvern în promovarea produselor românești, în sensul de a găsi surse de finanțare. „Sper ca viitorul guvern să găsească ceva fonduri pentru promovarea produselor tradiționale. Omul are nevoie de bani pentru deplasare, are nevoie de bani pentru promovare, altfel el este într-o concurență foarte dură. Dacă vrem produse cu rețetă tradițională Ministerul Agriculturii, autoritățile locale trebuie să căutăm și ceva fonduri ca să-i avem mai des prin piețe pe lângă noi. De aceea voi susține pe lângă viitorul Guvern surse de finanțare pentru produse tradiționale obligatoriu”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Precizăm că în urmă cu 10 ani, la inițiativa lui Gheorghe Flutur, se înființa Asociația “Produs în Bucovina”. Un an mai târziu se înființa și “Produs de Cluj”).  (Dan PRICOPE)

 

 

Vezi si

Femeie de 82 de ani, internată la Neurochirurgie după ce a fost lovită în cap de un panou publicitar, la Gura Humorului

O femeie de 82 de ani a ajuns în cursul dimineții de vineri la UPU …