Sunday , October 2 2022

Demersuri ale Primariei pentru ca municipiul Suceava să devină stațiune turistică

„Cred în turism! Cred și în roata panoramică – o spun pentru „prietenii mei” – dar nu ca moft, ci ca necesitate”, și-a început Ion Lungu, ieri, expunerea demersului său de a face din Suceava o stațiune turistică. Şi, teoretic, doar un Plan de Urbanism General mai lipsește pentru ca Municipiul Suecava să poată depune o documentație „în regulă”, iar odată aceasta aprobată să poată fi și orașul nostru înscris în rândul stațiunilor turistice de interes național sau măcar local.

Primarul Ion Lungu nu a făcut un secret din faptul că a discutat cu ministrul Turismului, Daniel Cadariu, și a făcut public acest lucru tot în conferința de presă de miercuri dimineață.

Potrivit celor specificate de edil, finanțările europene pe linie de turism sunt condiționate sau măcar aprobate mai ușor – în funcție de prevederile din ghidurile specifice – pentru acele localități care au fost declarate stațiuni de interes local sau național. Potrivit lui Ion Lungu, ar fi suficient și actualul Plan de Urbanism General (de circa două decenii vechime și care a fost, periodic, actualizat) pentru ca și municipiul Suceava să obțină titlul de stațiune turistică. Măcar de interes local, deși edilul crede că orașul Cetății de Scaun ar merita să fie și de interes național. Şi cu toate acestea, Ion Lungu crede că este preferabil ca la dosar să fie un nou PUG.

Chiar dacă din cauza repetatelor modificări legislative în materie de urbanism a fost necesară periodic schimbarea datelor din PUG-ul nou. Deocamdată, nu s-a dat „undă verde” de la București pentru acest nou PUG, dar referindu-se la acesta, primarul a ținut să menționeze că odată ce va fi aprobat, după depunerea dosarului la București va fi necesar un timp de circa două luni ca să fie aprobată trecerea Municipiului Suceava în rândul stațiunilor. (D. P.)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …

One comment

  1. O da! Namolul de Cacaina va fi renumit in intreaga lume in statiunea turistica Suceava!
    Bazarul primariei un alt obiectiv turistic unde vecinii isi vor vinde armele dupa razboi. Nu?
    If it was like a duck, quacks like a duck it’s probably a duck no matter how you call it!