Tuesday , November 29 2022

Decesul TERMICA, amânat până pe 28 aprilie de Tribunalul Suceava

In dosarul de insolvenţă al SC TERMICA trebuia să se judece astăzi cererea de intrare în faliment cerută de firma Bioenergy. Judecătorii au decis însă amânarea judecării cererii, mizând pe conexarea dosarului cu cel strămutat la Tribunalul Iaşi, unde s-a amânat luarea unei decizii privind intrarea în faliment a SC TERMICA SA pentru săptămâna viitoaretermica1 [800x600]


Intrarea în faliment a SC TERMICA SA Suceava, firma care intermediază furnizarea de apă caldă şi căldură de la Bioenergy către populaţia municipiului reşedinţă de judeţ a fost amânată, ca subiect de discuţie la Tribunalul Suceava până pe data de 28 aprilie a.c., Solicitarea de intrare în faliment, în dosarul de insolvenţă deschis în vara anului 2013, a doua de acest fel, vine din parte SC Bioenergy SRL, unitatea care produce de fapt energia termică – apa caldă şi căldură,  pentru toate locuinţele din oraşul Suceava încă racordate la sistemul public de termoficare. Acum o zi, Curtea de Apel Iaşi a amânat încă o dată, până pe 18 martie a.c., pronunţarea în dosarul 6758/86/2013/a9, în care SC ACET SA a cerut deschiderea procedurii de faliment a SC Termica SA, strămutat la instanţa din judeţul vecin.
Cerutul faliment al firmei TERMICA, poate da greutate licitaţiei pentru termoficare sau poate spulbera eforturile administraţiei locale pentru menţinerea sistemului centralizat de furnizare a agentului termic
La deschiderea procedurii insolvenţei SC TERMICA SA, în vara anului 2013, valoarea totală a debitelor firmei era de peste 460 de miliarde de lei vechi din care 260,9 miliarde de lei vechi către SC Unicom Holding SRL Bucureşti furnizorul de cărbune şi principalul creditor.
O bună parte din aceste debite au fost achitate, după ce Unicom Holding a reuşit să îşi impună propriul administrator special la TERMICA, dar concomitent datoriile au crecut către producătorul de agent termic, Bioenergy SRL,  acumulându-se datorii de peste 200 de miliarde de lei vechi (20 de milioane de lei) pentru energia termică livrată şi neplătită.
Neplăcut este că în aceste zile la Bioenergy au venit delegaţi ai băncii care au finanţat investiţia în centrala pe biomasă de la Suceava, care cer înapoi banii împrumutaţi, greu de obţinut în condiţiile în care TERMICA, în calitate de intermediar, nu este deloc preocupată să achite facturile la furnizorul de agent termic, preferând să plătească facturi vechi în contul partenerilor de afaceri înscrişi mai dinainte la masa credală. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Ziua Bucovinei și Ziua Marii Uniri au fost sărbătorite cu fast la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

Toată suflarea Colegiului a purtat costume populare. Unitatea de învățământ a răsunat de cântece patriotice, …

4 comments

 1. Bioenergy , cere falimentul TERMICA ! Cine le mai plateste apa de adaos [ 30 tone pe ora ] ? Sau depozitarea cenusiii , in groapa de zgura a Termicii ?

 2. Dati-va demisia

  O lungiti an de an, ca si la Soseua de Centura 6 ani! De ce nu-si dau demisia !?

 3. Nu mai circula de mult timp leii vechi. Ziaristii sa faca un efort si sa invete sa gandeasca in leii noi care sunt in circulatie si sa nu se ia dupa primarul municipiului care tot in lei vechi face socotelile.

 4. Dle, de ce nu spui adevarul! Instanta a respins cererea Bioenergy fiindca nu este parte activa in dosarul privind insolventa Termica.
  Termenul din 28.04.2015 este in dosarul de insolventa si … nu prea are legatura cu ceea ce vrea Bioenergy.
  Vad c-ai plangi din ce in ce mai des pe acesti “investitori” care distrug padurile tarii!? N-au decat sa se imprumute la alte banci si sa-i plateasca e primii creditori. Sau Sweighoffer sa aduca bani din alte firme pe care le are in Romnaia. Ce sa-i faci, unele afaceri merg foarte bine iar altele nu! Este ceva greu de imaginat ce sa intampla in tara asta. In Austria nu s-ar face niciodata o asemenea centrala pe biomasa, in care se ard mii de metri cubi de lemne.
  De ce nu scrieti niciodata despre acest aspect?