Thursday , March 28 2024

Rezultatele admiterii computerizate. Decariștii suceveni au ales liceele ”Ștefan cel Mare”, ”Petru Rareș”, ”Mihai Băcescu” Fălticeni și ”Ion Nistor” Vicovu de Sus

Decariștii admiterii din acest an au ocupat locurile alese prin exprimarea opțiunilor la înscrierea pentru repartizarea computerizată, astfel că cei mai mulți absolvenți de 10 ai promoției din acest an au ajuns la singurul liceu din județ care a avut o promovabilitate de 100% la Evaluarea Națională. Este vorba despre Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, care și-a îmbogățit echipa cu opt elevi cu media 10. Alți trei candidați cu media 10 au optat pentru Colegiul Național ”Petru Rareș”, unul pentru Colegiul Național ”Mihai Băcescu” Fălticeni și al 13-lea absolvent de clasa a VIII-a care a obținut media 10 la admiterea din acest an a ales Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Din totalul celor 4.830 de candidați înscriși la admiterea la liceu din acest an, peste 150 nu au fost repartizați în licee pentru că nu și-au exprimat suficiente opțiuni, iar mediile de admitere au fost prea mici pentru a fi admiși la cele dorite de ei.

Decariștii admiterii din acest an au ocupat locurile alese prin exprimarea opțiunilor la înscrierea pentru repartizarea computerizată, astfel că cei mai mulți absolvenți de 10 ai promoției din acest an au ajuns la singurul liceu din județ care a avut o promovabilitate de 100% la Evaluarea Națională. Este vorba despre Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, care și-a îmbogățit echipa cu opt elevi cu media 10. Alți trei candidați cu media 10 au optat pentru Colegiul Național ”Petru Rareș”, unul pentru Colegiul Național ”Mihai Băcescu” Fălticeni și al 13-lea absolvent de clasa a VIII-a care a obținut media 10 la admiterea din acest an a ales Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus. Opt dintre aceștia au optat pentru specializarea matematică-informatică și cinci pentru specializarea științele naturii.

Ultimele medii de intrare la cele mai dorite specializări din acest an au fost 9,68 la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava și 9,64 la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, la specializarea matematică-informatică bilingv engleză. Au fost admiși candidați cu medii peste 9,52 la specializarea matematică-informatică bilingv germană la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, iar ultima medie de admitere la matematică informatică a fost 9,44 la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, în timp ce la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, la aceeași specializare s-a intrat ca ultimă medie cu 9,32. Medii de admitere peste 9 au înregistrat și specializările științe sociale și științe ale naturii, de la cele două colegii menționate, la care se adaugă și Colegiul ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, la care ultima medie de admitere la specializarea matematică-informatică a fost 9,05.

Numărul total de locuri disponibile în liceele din județul Suceava a fost de 4.676, dintre care 4.536 sunt în mediul urban. Astfel, 1.400 locuri au fost puse la dispoziția absolvenților de gimnaziu la profilul real și 1.008 locuri la profilul umanist. Alte 910 locuri au fost la profilul servicii și 770 la profilul tehnic, în timp ce la profilul resurse naturale și protecția mediului au fost 448 de locuri. În urma repartizării computerizate de azi au rămas neocupate 102 locuri, la 7 licee din județul Suceava, și anume colegiile ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului și ”Vasile Lovinescu” Fălticeni și liceele tehnologice ”Ion Nistor” Vicovu de Sus, ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, ”Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos, ”Nicolai Nanu” Broșteni și cel din Dorna Candrenilor. (Oana NUȚU)

Vezi si

Județul Suceava sub avertizări COD GALBEN de VÂNT puternic, până vineri dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)  a emis joi dimineață o informare prin care anunță că …