Tuesday , February 27 2024

Astăzi, de Ziua Națională, paradă și expoziție de tehnică militară, cu participarea a sute de militari. Programul manifestărilor

Astăzi se împlinesc 105 ani de la proclamarea la Alba Iulia, de către cei 1228 de deputaţi şi delegaţi ai Marii Adunări Naţionale Române reuniţi în Sala Cazinoului, numită de atunci Sala Unirii, a unirii Transilvaniei cu Regatul României. Ca în fiecare an de 1 Decembrie, sunt organizate manifestări care marchează Ziua Națională a României.

Manifestările de 1 Decembrie din municipiul Suceava se vor desfășura cu începere de la ora 10.00 în fața Bisericii Sf. Înviere, unde va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor și vor continua cu depunerea de coroane și jerbe de flori (între orele 10:25 – 10:40) la monumentul eroilor de lângă biserică.

De la ora 10.40 până la ora 11:15, va avea loc o defilare pe Bulevardul Ana Ipătescu.  La parada militară, urmată de o expoziție cu tehnică militară, vor lua parte soldați din Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani, Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistrița, Brigada 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” Focșani, Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” Bacău, Colegiul Național Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, Direcția Regională de Informații Moldova Nord și Poliția Locală Suceava.

De la 11:40 până la ora 15:00, pe strada Nicolae Bălcescu, sucevenii pot vizita o expoziție de tehnică militară.

Ca la alte evenimente de acest fel, la manifestări vor participa reprezentanți ai administrației publice județene și locale, ale structurilor aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere, asociațiilor veteranilor de război, Asociației „Cultul Eroilor” filiala Suceava, precum și reprezentanți ai societății civile.

Primăria va distribui gratuit stegulețe și fulare tricolore, iar cei care doresc să mănânce fasole cu ciolan sau să bea un vin le pot achiziționa, contra cost, de la căsuțele din centrul orașului, unde este deschis Târgul de Crăciun.

Pentru desfășurarea manifestărilor, pe 1 Decembrie 2023, intervalul orar  08 – 16.00, va fi interzis traficul rutier în totalitate, inclusiv autospeciale cu regim prioritar, pe sectorul de drum cuprins intre intersecția B-dul 1 Mai cu Str. Mihai Viteazul (Policlinică) și intersecția Str. Ana Ipătescu cu Str. Petru Rareș și pe Str. Nicolae Bălcescu.

Poliția locală a informat că din directia Ipotești traficul auto va fi deviat de pe Str. Mitropoliei (zona Hotel Balada) pe Str. Tudor Vladimirescu — Str. Tipografiei — bandă dedicată pe sensul opus de mers Str. Ana Ipătescu — Str. Ștefan cel Mare — intersecția cu Str. Mihai Viteazul (Policlinică). Pentru directia Ipotești poate fi utilizat traseul intersecția B-dul 1 Mai cu Str. Universității (Areni) – Str. Alexandru cel Bun — Str. Samuil Isopescu — intersecția cu Str. Mitropoliei (Uzină). Pentru directia Burdujeni pot fi utilizate B-dul 1 Mai, Str. Universității, B-dul George Enescu, Str. Mărășești, Str. Mihai Viteazul, Str. Petru Rareș.  

Evenimentele de astăzi sunt organizate de Garnizoana Suceava în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Județean Suceava, Instituția Prefectului Suceava. (O.S.)

 

 

 

Vezi si

Licitația de vânzare la fier vechi a 20 de autobuze Irisbus a eșuat

Licitația de luni, 26 februarie 2024, pentru valorificarea unui lot de 20 de autobuze scoase …