Saturday , February 4 2023

De Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, DGASPC Suceava organizează cea de a 15-a ediție a evenimentului ”Deschide Ochii…! Deschide Inima!”

DGASPC Suceava a organizat o expoziție cu produse hand-made lucrate în cadrul centrului, care va putea fi vizitată azi, începând cu ora 10.00, la etajul 1 al Iulius Mall Suceava. Ca o noutate remarcabilă, la invitația Consiliului de Monitorizare, care a efectuat de curând vizite în cadrul centrelor din subordinea DGASPC Suceava, o serie de exponate realizate de către persoanele cu dizabilități din centrele sucevene au fost trimise la București, pentru a participa la expoziția care va avea loc, tot azi, în foaierul de la Senatul României 

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități se sărbătorește anual, în data de 3 decembrie, pentru a promova înțelegerea de către opinia publică a  problemelor cu care se confruntă acestea și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării lor.

În fiecare an, cu excepția anului 2020, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a organizat evenimentul ”Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, o manifestare la care au participat, de fiecare dată, sute de copii și persoane adulte cu dizabilități din cadrul centrelor de plasament, al centrelor de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, din structura  DGASPC Suceava, precum și din cadrul centrelor care aparțin de ONG-uri și din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret.

”În acest an, pentru a marca importanța zilei de 3 decembrie, organizăm cea de a 15-a ediție a acestui eveniment, dar într-o formă restrânsă, tot la Iulius Mall Suceava. Vom organiza o expoziție cu produse hand-made, la care vor participa reprezentanții a 13 centre/servicii pentru copii și adulți cu dizabilități din sistemul de protecție. Din cadrul fiecărui centru/serviciu pentru copii sau persoane adulte cu dizabilități vor participa maxim 4 persoane (doi angajați și doi beneficiari), care dețin certificat verde și care vor expune produsele lucrate  în cadrul centrului pe mese și pe panouri puse la dispoziție de către administratorii centrului comercial”, au transmis organizatorii.

Să ne reamintim în câteva cuvinte,  în ce consta întregul eveniment, care de-a lungul anilor a adus atât de multă bucurie, emoție și recunoaștere în rândul persoanelor cu dizabilități:

Azi, începând cu ora 10.00,  sucevenii sunt invitați să viziteze expoziția din cadrul manifestării ”Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, de la etajul 1 al Iulius Mall Suceava.

Ca o noutate remarcabilă, la invitația Consiliului de Monitorizare, care a efectuat de curând vizite în cadrul centrelor din subordinea DGASPC Suceava, o serie de exponate realizate de către persoanele cu dizabilități din centrele sucevene au fost trimise la București, pentru a participa la expoziția care va avea loc, tot azi, în foaierul de la Senatul României, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități din România.

Mesajul DGASPC Suceava rămâne același, ca de fiecare dată: ”Să recunoaștem abilitatea din orice dizabilitate! La mulți ani! de ziua lor, tuturor persoanelor cu dizabilități din Suceava, din România și din lume!”. (O. N.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …