Saturday , June 12 2021

De sâmbătă dimineață, purtarea măștii este OBLIGATORIE și în spațiile deschise din municipiul Suceava

Incidenta numărului de cazuri cumulat la 14 zile raportată la 1000 de locuitori este de 2,504 in municipiul Suceava si ne despart 61 de cazuri active de COVID de scenariul rosu. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a hotarat ca de sambata masca sa fie obligatorie in municipiul Suceava pentru orice persoana peste 5 ani in toate spatiile deschise. Aceeasi masura devine obligatorie in orasul Siret si in comuna Fundu Moldovei, unde barurile, cafenelele si restaurantele raman inchise. Spectacole sau concerte sunt permise in interior cu ocuparea a doar 30% din spatiu in municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, comunele Berchișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei, unde restaurantele si cafenelele sunt obligate sa primeasca clienti respectand gradul de ocupare de 30%.

Vineri, 16 octombrie 2020 a fost convocată o nouă ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

A fost prezentată membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Suceava solicitarea Primăriei municipiului Suceava privind stabilirea unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, însoțită de analiza specialiștilor de la nivelul Direcției de Sănătate Publică Suceava, realizată în contextul epidemiologic actual.

Pentru data de 16 octombrie 2020, la nivelul municipiului Suceava, incidența numărului de cazuri cumulat la 14 zile raportată la 1000 de locuitori este de 2,504, ceea ce înseamnă, potrivit analizei D.S.P. Suceava, că ne desparte de scenariul roșu un număr de 61 de cazuri. Pentru acest calcul a fost luată în considerare populația rezidentă în municipiul Suceava, și anume 124.589 locuitori. Totodată, se observă o creștere accelerată a acestui indicator după data de 5 octombrie 2020.

În ceea ce privește numărul bazal de reproducere, acesta se situează în jurul valorii de 1.19, ceea ce înseamnă transmisie comunitară extinsă.

Luând în considerare situația prezentată de către D.S.P. Suceava, propunerile fundamentate ale specialiștilor epidemiologi din cadrul structurii de sănătate publică, statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive COVID-19 la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Suceava la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit următoarele măsuri:

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise din municipiul Suceava, indiferent de tipul sau natura acestora, începând cu data de 17.10.2020, ora 08:00.

De asemenea, purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, în următoarele unități administrativ-teritoriale: orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.

Organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă în orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.

Organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, comunele Berchișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în  orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.

Activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 30% a  din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, comunele Berchișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a se depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, comunele Berchișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

 

Vezi si

NOAPTEA MUZEELOR. Sâmbătă puteți vizita gratuit Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Istorie și Muzeul de Ştiințele Naturii

Muzeul Național al Bucovinei va puncta manifestarea “Noaptea muzeelor” din seara zilei de sâmbătă, 12 …