Thursday , July 18 2024

De o săptămână, pagina de facebook a Mănăstirii Dragomirna este ținta unui atac al unor hackeri

Contul de facebook al Mănăstirii Dragomirna  a fost spart de hackeri care au pus în loc conținut erotic!  De cel puțin șapte zile, pagina de facebook a acestui străvechi așezământ monahal este ținta unor hackeri care postează imagini sau înregistrări video cu conținut erotic, făcând astfel dovada lipsei de bun simț elementar. Cei care au preluat pagina inițială de facebook a Mănăstirii Dragomirna nu au șters conținutul acesteia, însă adaugă periodic conținut erotic, după calitatea imaginilor se pare că majoritatea sunt imagini din filme vechi.

Hackerii au preluat controlul contului Mănăstirii Dragomirna pe 18 iunie

Uneori, hackerii au permis pe vechea pagină unele transmisiuni live sau încărcarea unor materiale cu conținut religios, dar imediat după acestea încărcau alte materiale video al căror conținut nu este recomandat minorilor. Într-o primă etapă, se intercalau imaginile video cu conținut religios și cele cu conținut erotic, de cel puțin 24 de ore acestea din urmă predomină.

Anunțul cu privire la atacul cibernetic asupra paginii oficiale a Mănăstirii Dragomirna a fost făcut pe noul cont de Facebook al lăcașului de cult cu câteva zile în urmă. „Întrucât pagina inițială de Facebook a Mănăstirea Dragomirna a fost preluată de o persoană necunoscută, vom posta aici informații despre evenimentele desfășurate în cadrul mănăstirii noastre. Vă rugăm să ne sprijiniți în raportarea paginii inițiale pentru a reuși să o închidem. Vă mulțumim! Maica Domnului să vă ocrotească, iar Sfântul Duh să-și reverse darurile sale asupra întregii lumi!”

În ultimele zile, constant, pe contul Manastirii Dragomirna au fost postate noi imagini cu conținut erotic, inclusiv marți, 25 iunie

Și cu toate că de câteva zile au început să fie postate scene erotice din mai multe filme pe pagina care odinioară era a Mănăstirii Dragomirna iar cu cinci zile în urmă a fost făcut anunțul de pe o nouă pagină, fiind raportată pagina inițială, cel puțin în cursul zilei de marți, 25 iunie, pagina inițială contiua să aibă conținut erotic. (Dan PRICOPE)

 

 

 

Vezi si

Gospodărie din Ipotești, distrusă de un incendiu pornit de la un aragaz nesupravegheat

Joi, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu la o casă de locuit …