De miercuri, masca este obligatorie in Solca și Dorna Arini

reportersite
21 octombrie 2020, 7:30

Începând de miercuri, 21 octombrie, de la ora 8:00, purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise din orașul Solca și comuna Dorna Arini. De asemenea, organizarea și desfășurare activităților în cadrul instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă în cele două localități. Barurile se inchid la interior, iar Scoala din Dorna Arini intra in scenariul rosu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a adoptat un set de măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava, în contextul ultimelor acte normative incidente în domeniul pandemiei de COVID-19 și ca urmare a creșterii incidenței cazurilor pozitive la mia de locuitori în orașul Solca și comuna Dorna Arini, între care și cele anterior enunțate.

S-a mai decis ca învățământul la Școala Gimnazială Dorna Arini să se desfășoare doar online – scenariul roșu de funcționare. Tot în Solca și Dorna Arini este interzisă, de la aceeași dată, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare din Solca și Dorna Arini este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. (D.P.)

secretarasite