Wednesday , October 5 2022

De hramul Sucevei, Flutur a afirmat de două ori că vrea Mitropolie la Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, susține reînființarea Mitropoliei Bucovinei, cu sediul la Suceava. Prezent pe data de 24 iunie la slujba de pomenire a Domnilor Moldovei săvârșită de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Gheorghe Flutur a spus că atât preoții, cât și mirenii, trebuie „să-i convingem pe ceilalți” cât de importantă este reînființarea acestei mitropolii.

„Mă rog la bunul Dumnezeu să prind eu vremea în viață când se va reface Mitropolia Bucovinei la Suceava, pentru că merităm. Noi am avut-o. Sunteți aici preoți, care alături de noi, de mireni, avem această obligație să putem să-i convingem pe ceilalți că trebuie să aducem înapoi Mitropolia Bucovinei care a fost desființată”, a declarat Gheorghe Flutur. Nu a existat nicio reacție din partea PS Damaschin Dorneanul sau a vreunui cleric la respectivul eveniment.

Din nou, la câteva ore distanță de la momentul la care a făcut această afirmație, Gheorghe Flutur a reiterat-o la „Seara valorilor sucevene”. Desigur, un eveniment la care era invitat și unde organizatori erau Primăria Suceava și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. ÎPS Calinic nu a putut să onoreze cu prezența acest eveniment întrucât, fiind zi de hram a Sucevei, avea mulți ierarhi invitați de care trebuia să se ocupe.

Din nou, PS Damaschin Dorneanul a fost cel care a reprezentat Eparhia la acest eveniment și a luat cuvântul de două ori: o primă dată în calitate de reprezentant al uneia din instituțiile organizatoare și a doua oară după ce i s-a oferit o distincție.

Deși a doua oară luase cuvântul după Gheorghe Flutur, care tocmai reiterase cele spuse la Cetatea de Scaun cu privire la înființarea unei mitropolii, PS Damaschin Dorneanul nu a făcut niciun comentariu pe această temă. (D.P.)

 

Vezi si

Caravana mobilă pentru testarea gratuită HPV a femeilor va fi luna aceasta în Stulpicani, Frătăuții Vechi și Noi, Broșteni și Straja

Femeile cu vârsta între 25 și 64 de ani se pot prezenta doar cu buletinul …

2 comments

  1. Lăsați o mai moale dl Flutur! Asta înseamnă mândrie care nu are a face cu smerenia, deci cu biserica! Vedeți va de afacerile și politica dvs Mai este USV Suceava pe care o vedeți că pe una tip Cambridge dar care nu se ridică la calitățile unui liceu se elită din vest!!!

  2. Tara e suprapopulatä de popi, oare n-ar fi cazul sa-i exportäm in si alte täri ? Unde.s popii ,hop si Flutur , e izvorul säu de voturi.