Thursday , February 2 2023

Data începerii lucrărilor la Sala Polivalentă depinde de “zelul” firmelor pasionate de contestarea licitaţiilor

Primarul Ion Lungu vrea ca lucrările să înceapă la anul, dar se teme de contestatorii de profesie la licitaţiile pentru studiul de fezabilitate, executarea proiectului şi mai apoi, la faza de execuţie

primarie - 001 [800x600]

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunţat ieri că Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) a avizat favorabil, fără observaţii, studiul tehnico economic de prefezabilitate realizat de Primăria Sucevei pentru construirea Sălii Polivalente cu 7.500 de locuri în municipiul reşedinţă de judeţ. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat ieri că a fost obţinut  avizul favorabil fără observaţii din partea CNI. “Urmează de acum ca Compania Naţională de Investiţii să demareze procedura de licitaţie pentru studiul de fezabilitate şi pentru proiectul tehnic la Sala Polivalentă”, a spus Ion Lungu. El a adăugat că până la începerea investiţiei  mai este mult de lucru,  vor urma alte vizite la Bucureşti pe care va trebui să le facă pentru a fi urgen­tată aprobarea indicatorilor tehnico – eco­no­­mici pentru această investiţie. “Suntem în calendar şi sperăm ca până în primăvară să avem toate aprobările  pentru a putea demara în vara anului viitor lucrările la sala polivalentă” a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
La jumătatea lunii iulie a acestui an, primarul Ion Lungu a declarat că a  a depus la Compania Naţio­nală de Investiţii (CNI) un proiect privind construirea unei săli polivalente cu 5000 de locuri în municipiul Suceava. Reprezentanţii CNI au îmbrăţişat propunerea venită din partea municipalităţii sucevene dar s-a pus în vedere că există bani la guvern pentru finanţarea unei astfel de investiţii doar că sala polivalentă trebuie să aibă nu 5000 ci 7500 de locuri. Primarul Ion Lungu apreciază că s-a mai parcurs o etapă dar nu-şi face iluzii că ceilalţi paşi vor fi la fel de repede parcurşi. Urmează, precum s-a arătat, o licitaţie pentru realizarea studiului de fezabilitate, o alta pentru proiectul de execuţie şi în final, o licitaţie pentru execuţia lucrării, toate fiind, precum se cunoaşte deja, contestabile.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a arătat ieri că în cursul acestui an, nicio licitaţie din cele opt importante organizate de Primăria Suce­vei, nu a rămas necontestată. “Poate licitaţiile mici, pentru consumabile, să se fi derulat fără contestaţii. Stiu că toate licitaţiile importante au fost contestate şi, din păcate, în cele mai multe rânduri, nejustificat, conform CNSC şi instan­ţelor de judecată”, a spus Ion Lungu. (Neculai ROSCA)
 

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din zona de munte a județului

Prefectura Suceava a informat joi dimineață că pe căile de circulație rutiere administrate de Secția …

One comment

  1. Ar trebui sa existe un efort ( si de vointa ) din partea tuturor sa incepem si sa terminam constructia SALII POLIVALENTE din Suceava , care a fost promisa de peste 10 ani .
    Sa speram ca nu se vor mai gasi de catre autoritati si alte “motive’ de intarziere dupa campania electorala !!!