Friday , March 29 2024

Daniela Prandea, al doilea judecător inculpat în dosarul Dîmbu – Babiuc – Bărbuţă, internată în stare gravă la Spitalul Fundeni

Prandea [800x600]

Magistratul rădăuţean speră că un transplant de măduvă ar putea să îi redea sănătatea, ea fiind bolnavă de o formă de leucemie mai rară, greu de tratat 

Un pat în arest, încuviinţarea arestării de către CSM şi alte formulări cu caracter justiţiar, au vizat-o pe Daniela Prandea, judecătoarea de la Rădăuţi, concubina lui Bogdan Bărbuţă, magistratul arestat alături de procurorul Dumitru Dîmbu şi de omul de afaceri rădăuţean Constantin Babiuc. Acuzată de complicitate la mai multe infracţiuni de corupţie ori asociate cu acestea, Daniela Prandea devine, de la o zi la alta, o persoană care poate fi compătimită, dincolo de încălcările legii pe care se pare că le-ar fi săvârşit. Femeia este internată la Spitalul Fundeni din Capitală, la secţia Oncologie, unitate spitalicească pe care a vizitat-o de mai multe ori în ultimele luni pentru a face transfuzii de sânge. Potrivit celor apropiaţi, Daniela Prandea speră că un transplant de măduvă ar putea să îi redea sănătatea, ea fiind bolnavă de o formă de leucemie mai rară, greu de tratat. Deocamdată, o încuviinţare din partea CSM pentru arestarea preventivă a magistratului rădăuţean,chiar dacă aceasta o fost formulată, chiar şi neoficial, trebuie pusă în balanţă cu starea de sănătate precară a persoanei inculpate.
Mass media a arătat în ultimele două săptămâni dedesupturilor afacerilor rădăuţene ale afaceristului Constantin Babiuc, secondat de magistraţii Dumitru Dâmbu, Bogdan Bărbuţă şi Daniela Prandea, scoţându-se în evidenţă apetenţa pentru şpagă cel puţin în ceea ce îi priveşte pe cei din urmă.
Daniela Prandea a fost vizată de ancheta DNA într-un dosar iniţiat de concubinul său, Bogdan Bărbuţă încă din vara lui 2006. In data de 20 iunie a acelui an, la solicitarea şi cu sprijinul lui Constantin Babiuc, judecătorul Bogdan Bărbuţă, în baza unui antecontract de vânzare-cumpărare falsificat şi cu nerespectarea condiţiilor legale – în baza unei cereri de chemare în judecată nesemnată şi nedatată, a unei cereri de preschimbare a termenului nesemnată şi în lipsa unui extras de Carte funciară, a admis o acţiune civilă prin care a constatat existenţa dreptului de proprietate în patrimoniul unei persoane interpuse a lui Babiuc asupra unui imobil din centrul municipiului Rădăuţi, revendicat, prin SC Obcina Rădăuţi SA de un alt afacerist rădăuţean, Arcadie Plămadă. Procesul a ajuns până la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în cele din urmă, în intervalul 27 ianuarie 2011 – 3 aprilie 2014, Constantin Babiuc în mod direct, dar şi indirect, cu sprijinul judecătorului Bărbuţă, a lui Dîmbu Dumitru, procuror şef al Sectiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi a altor persoane, a exercitat presiuni pentru a-l determina pe adevăratul proprietar – Obcina Rădăuţi a lui Arcadie Plămadă, să renunţe la dreptul de proprietate asupra unei părţi din imobilul situat în municipiul Rădăuţi, în favoarea acelei persoane aflate în anturajul lui Babiuc.
Punerea în executare a hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie mai sus menţionate ar fi devoalat maniera frauduloasă prin care o parte din imobil a fost atribuită şi, ulterior, prin vânzări succesive, a ajuns în patrimoniul unei societăţi comerciale controlate de Constantin Babiuc. Pentru a preîntâmpina acest fapt şi pentru a ascunde urmele infracţiunii, arată procurorii DNA, în cursul anului 2011, la solicitarea lui Babiuc a fost introdusă o acţiune în rectificare, direcţionată spre judecare magistratului Daniela Prandea, concubina judecătorului Bogdan Bărbuţă. Prin această cerere s-a solicitat instanţei să dispună rectificarea Cărţii funciare, în sensul radierii dreptului de proprietate al proprietarului real asupra imobilului susmentionat. Pentru a tergiversa cererea Primăriei municipiului Rădăuţi făcută în această speţă, judecătoarea Prandea a acordat de atunci şi până în prezent un număr de 32 de termene la instanţa rădăuţeană, ultimul fiind stabilit în ziua 24 iunie 2014, după ce toată afacerea s-a prăbuşit, Babiuc, Bărbuţă şi Dîmbu fiind reţinuţi şi ulterior arestaţi. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …