Friday , March 24 2023

Daniela Dungeanu, directoarea Colegiului “Petru Rareș”, singurul candidat care a obținut nota 10 la proba scrisă a concursului pentru funcțiile de director. Au promovat 68,29% dintre candidați

68,29% dintre candidații care au susținut vineri proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat au promovat. La proba scrisă, sunt considerați admiși cei care obțin minimum 70 de puncte. Nu există punct din oficiu.

Potrivit rezultatelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, dintre cei 287 de candidați care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat au promovat 196 de candidați.

Prof. Daniela Dungeanu

Profesoara Daniela Dungeanu, directoarea Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava, este singurul candidat care a obținut nota 10.

Alți șapte candidați au obținut note de 9 și 9,2.

La polul opus, 91 de candidați au obținut note între 6,8 și 4,6, nereușind să întrunească punctajul minim necesar pentru promovare. Cele mai multe note de promovare se situează în intervalul 8 și 8,8, fiind punctați astfel 68 de candidați.

”Au absentat 13 candidați, dintre care 5 sunt anunțați în carantină COVID, ei având opțiunea de a susține proba scrisă în sesiunea suplimentară, iar opt candidați au absentat nemotivat. Nu știm dacă dintre aceștia 8 cineva va avea șansa să participe la a doua sesiune de examen, depinde ce motivații au, pentru că au timp să lămurească situația zilele acestea, conform procedurii anunțate de Ministerul Educației”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu.

Conform calendarului de concurs, sâmbătă și duminică, 16 și 17 octombrie, candidații nemulțumiți de rezultate pot depune constestațiile la sediul IȘJ, în intervalul orar 09.00-12.00.

La nivelul județului Suceava, sunt vacante 217 posturi de director și 55 de director adjunct. În perioada 21-27 octombrie se va face înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și vor fi depuse documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare. Proba interviului se va desfășura în perioada 15 noiembrie-8 decembrie.

La nivel national, 65,8% dintre candidați au promovat proba scrisă

Ministerul Educației a anunțat vineri seara că 5.676 de candidați la posturi de director de școală au promovat proba scrisă, ceea ce înseamnă 65,8%. Ministerul Educației a anunțat că au fost validați pentru a participa la concurs 9.110 candidați, iar 8.627 dintre aceștia, adică 94,7% s-au prezentat și au finalizat proba. 5.676 au promovat proba, ceea ce înseamnă 65,8%, înainte de contestații, obținând cel puțin nota 7. Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs.

Județele cu cele mai bune rezultate sunt: Cluj (93%), Sălaj (81%), Mureș (78%), în timp ce rezultate slabe s-au obținut în județele: Mehedinți (44%), Călărași (45,1%), Satu Mare (50,3%). În Municipiul București au promovat proba scrisă 64% dintre candidați. (Oana NUȚU)

Vezi si

Sezonul regular al Ligii a III-a se încheie cu derbyul Bucovina Rădăuți – Foresta

Cele două formații se întâlnesc sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul Municipal din Rădăuți …